HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UL0d2y4NwOpWi8ckIv2S/3513fc2a8c75f4ce99a37712ab4a88.jpeg)
Forrás: Carpe89 from Getty Images Signature
Tepsiben sült rántott karaj
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 db sertésszelet
- só és bors
- 150 g sima liszt speciális
- 3 db Tojás
- 200 g Reszelék
- Sütéshez használt olaj
HIRDETŐ
Eljárás
55 perc.
1. Lépés
Sózzuk meg a sertésszeleteket, fűszerezzük meg és hagyjuk állni egy kicsit.
2. Lépés
Előkészítünk három tálkát - az egyikbe lisztet teszünk, a másikba felvert tojást, a harmadikba zsemlemorzsát.
3. Lépés
A szeleteket először lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában forgatjuk meg.
4. Lépés
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és mindkét oldalon aranysárgára sütjük a bevonatú szeleteket. Itt érvényes egy egyszerű szabály - inkább lassabban és alacsonyabb hőmérsékleten, mint gyorsan és magas hőmérsékleten. Így a szeletek szépen átsülnek, és közben szép ropogós kéreg képződik rajtuk.
5. Lépés
A kész szeleteket kivesszük és papírtörlőn hagyjuk lecsepegni.