Tepsiben sült tarja
Tökéletes recept a vasárnapi ebédhez, ami sült burgonyával kiválóan passzol.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 1 Fej hagyma
- 1 ks paradicsom
- 1 ks kápia paprika
- 1 ek zsír
- 1 tk Kakukkfű
- 11⁄2 Fej fokhagyma
- 1 tk Majoránna
- 1 ks babérlevél
- 60 dkg tarja
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk fokhagymapor
- 1 dl víz
- só bors
Eljárás
Kezdésként a burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk kb. félcentis karikákra, a vöröshagymát félfőre vágjuk, a paradicsomot felcikkezzük, a paprikát darabokra vágjuk.
Egy tepsi alját zsírral kikenjük, és ebbe rakjuk a felaprított burgonyát a zöldségekkel együtt, fűszerezzük alaposan sóval, kakukkfűvel, fokhagymagerezdekkel, a majoránna felével, babérlevéllel, majd alaposan összeforgatjuk, és elrendezzük a zöldségeket. Egy egész fokhagyma tetejét levágjuk, és ezt is a tepsibe rakjuk.
A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, köménymaggal, majoránnával, fokhagymaporral ízesítjük, majd a szeleteket elrendezve a zöldségalapra rakjuk.
A tepsit a sarkainál felöntjük vízzel, majd letakarjuk fóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 20-25 percig szép pirosra sütjük.