HIRDETŐ

Tepsiben sült tarja

Tökéletes recept a vasárnapi ebédhez, ami sült burgonyával kiválóan passzol.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks kápia paprika Hozzáadott
  • 1 ek zsír Hozzáadott
  • 1 tk Kakukkfű Hozzáadott
  • 112 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 60 dkg tarja Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 tk fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Kezdésként a burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk kb. félcentis karikákra, a vöröshagymát félfőre vágjuk, a paradicsomot felcikkezzük, a paprikát darabokra vágjuk.

2. Lépés

Egy tepsi alját zsírral kikenjük, és ebbe rakjuk a felaprított burgonyát a zöldségekkel együtt, fűszerezzük alaposan sóval, kakukkfűvel, fokhagymagerezdekkel, a majoránna felével, babérlevéllel, majd alaposan összeforgatjuk, és elrendezzük a zöldségeket. Egy egész fokhagyma tetejét levágjuk, és ezt is a tepsibe rakjuk.

3. Lépés

A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, köménymaggal, majoránnával, fokhagymaporral ízesítjük, majd a szeleteket elrendezve a zöldségalapra rakjuk.

4. Lépés

A tepsit a sarkainál felöntjük vízzel, majd letakarjuk fóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 20-25 percig szép pirosra sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új