Forrás: Pixabay: vivienviv0
Tepsis hús krumplival
Saját tapasztalatból mondom, hogy a tepsis hús krumplival olyan egyszerű, mégis ízletes és laktató étel, amit bármikor szívesen készítek. Az elkészítése során a legfontosabb, hogy az alaposan megtisztított és vékonyan szeletelt krumpli elég zsiradékot kapjon, így lesz szép ropogós.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 1 kg sertésszelet
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- olaj a tepsi kikenéséhez és a hús sütéséhez
Eljárás
Kezdjük a krumpli megtisztításával és vékony szeletekre vágásával. Itt ajánlom, hogy használj zöldségszeletelőt, mert ez a módszer gyorsabb és precízebb.
A tepsit kenjük ki bőségesen olajjal. Győződjünk meg róla, hogy az alján mindenhol legyen olaj, hogy a krumpli alatt se égjen oda.
A krumplit sózzuk és borsozzuk meg, majd a fokhagymagerezdeket nyomjuk rá. Fordítsuk meg a szeleteket néha, hogy minden oldalukon legyen fűszer.
A hússzeleteket sózzuk és borsozzuk meg, majd forró olajban mindkét oldalukat süssük meg. Javaslom, hogy ne nyomkodd meg a húst a sütés alatt, mert ezzel csak kifacsarjuk a nedvességét, és száraz lesz.
A megpirított húsokat rakjuk a krumplira, és fedjük le alufóliával, hogy ne száradjon ki a hús sütés közben.
180 fokra előmelegített sütőben süssük körülbelül 40 percig, vagy amíg a hús teljesen átsül, és a krumpli szép aranybarna lesz. Ne feledkezz meg róla, hogy időnként kevergesd át a krumplit, hogy még ropogósabb legyen.
Tálald melegen, friss salátával kiegészítve. A saláta nemcsak az ízeket dobja fel, hanem hozzáad egy kis könnyedséget is az ételhez.