Forrás: Pelagija from Canva
Tészta csirkével és tejszínes mártással
Ez egy egyszerű, de ízletes recept a csirkés-tejszínes tésztához. Tökéletes gyors vacsorának vagy ebédnek a hét bármely szakában. Kedvenc fűszerezéssel vagy zöldségek hozzáadásával ízlésedre szabhatod.
Hozzávalók
- 500 g Csirkehús
- 400 g Tészta
- 1 db The Onion
- 2 evőkanál Olívaolaj
- 200 ml Főzőtejszín
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Vágja a csirkemellet apró darabokra. A hagymát apróra vágjuk.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a csirkét. Süssük aranyszínűre.
Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk tovább, amíg aranyszínű nem lesz.
Adjuk hozzá a tejszínt, és ízesítsük sóval és borssal. Forraljuk fel, majd hagyjuk alacsony hőfokon addig, amíg a mártás kissé besűrűsödik.
Közben a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint főzzük al dente.
Ha megfőtt, szűrjük le a tésztát, és adjuk a serpenyőbe a csirkével és a mártással együtt. Jól keverjük össze, hogy a tésztát egyenletesen bevonja a szósz.