Forrás: littleclie from Getty Images
Tészta füstölt lazaccal és tejszínes mártással
Ez a recept a füstölt lazacos tészta és a tejszínes szósz az egyik kedvencem. Elég gyakran készítem, mert nagyon finom, gyors és kényelmes az elkészítése. A lazac ízt és tápanyagot ad az ételnek, a tejszínes szósz pedig krémes állagúvá teszi, ami tökéletesen kiegészíti a tésztát.
Hozzávalók
- 250 g Tészta
- 200 g Füstölt lazac
- 2 gerezd Fokhagyma
- 200 ml Főzőtejszín
- olaj
- Só és fekete bors
- Fűszernövények a szóráshoz
Eljárás
Főzzük meg a tésztát a csomagolási utasítás szerint. Javaslom, hogy a forrásban lévő vízhez adjunk egy kis olajat és sót, hogy a tészta ne ragadjon le.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
Egy idő után adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott füstölt lazacot. A lazacot csak rövid ideig kell közepes lángon sütni, hogy ne száradjon ki.
Ezután öntsük bele a tejszínt, ízesítsük ízlés szerint, és hagyjuk felforrni.
Végül adjuk hozzá a főtt és lecsöpögtetett tésztát, és keverjük össze mindent alaposan.
Végül petrezselyemmel vagy fűszernövényekkel díszítheti az ételt, és tálalhatja.