:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/cABQTNMbcEb1e0NW8BxV/ea93c8231b6321ffcdafe25d850d83.png)
Forrás: Bbivirys for Adobe Stock
Tészta paprikakrémes mártással
Ez a paprikakrémes mártással készült tészta receptje igazi csemege mindenkinek, aki szereti a krémes tésztaételeket. Először egy olaszországi utazásom során fedeztem fel, és azóta is a konyhám egyik nagy kedvence. Az édes paprika, a krémes szósz és az ízletes tészta kombinációja egyedülálló és páratlan. Néha pirított fenyőmagot adok hozzá, hogy növeljem a textúrát és az ízt.
Hozzávalók
- 500 g Tészta (az Ön által választott fajta)
- 2 piros Paprika
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml Krém
- só és bors ízlés szerint
- Olívaolaj a sütéshez
- Parmezán sajt a tálaláshoz
- Friss bazsalikom a díszítéshez
Eljárás
Szeretnéd megfőzni a tészta paprikakrémes mártással receptet? Főzd a tésztát egy nagy serpenyőben, bő, sós vízben al dente-re, ahogy a csomagoláson szerepel. Fontos, hogy ne főzzük túl a tésztát, különben túl puha lesz, és elveszíti a harapását.
Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk. Személyes javaslatom, hogy a paprikát és a hagymát egyforma méretű kockákra vágjuk. Így harmonikusabbnak tűnik az étel, és minden darabnak ugyanaz az íze.
Melegítsünk fel egy serpenyőt olívaolajjal, és pirítsuk a hagymát, amíg áttetsző nem lesz. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk tovább, amíg illatos nem lesz. Javaslom, hogy közepes lángon főzzük, hogy a fokhagyma ne égjen meg, és ne legyen kesernyés az íze.
Ezután adjuk hozzá a paprikát a serpenyőbe, és süssük körülbelül 5 percig, amíg megpuhul. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és ízesítsük a mártást sóval és borssal. Én szeretek egy kis extra borsot hozzáadni, hogy a szósznak egy kis rúgást adjak.
Végül szűrje le a tésztát, a tésztavíz egy részét pedig tegye félre. Adjuk a tésztát a paprikakrémes mártáshoz, és jól keverjük össze. Ha a szósz túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés tésztavizet, hogy hígítsuk.
Díszítse a tésztát a paprikakrémes mártással, reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal, és azonnal tálalja. Higgye el, a bazsalikom hozzáadott frissessége elragadó lesz.