Forrás: Zoryanchik from Canva
Tészta pestóval és tonhallal
Ízletes pestós tonhalas tészta receptje, amely tökéletes gyors vacsorának.
Hozzávalók
- 350 g Tészta
- 200 g Tonhal olívaolajban
- 150 g Zöld pesto (bazsalikom pesto)
- 2 gerezd Fokhagyma
- 50 g parmezán
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors
- olívaolaj
Eljárás
Főzzük a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, amíg \al dente\ (azaz, hogy még egy kicsit kemény legyen).
Közben készítse el a tonhalat. Nyissa ki a tonhalkonzervet, és hagyja lecsepegni.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és néhány másodpercig pirítsuk aranyszínűre.
Adja hozzá a tonhalat a serpenyőbe, és pirítsa meg a fokhagymával együtt.
Közepes lángon főzzük néhány percig, majd adjuk hozzá a pestót, és keverjük össze.
Kóstolja meg, és ízesítse sóval és frissen őrölt fekete borssal, ha szükséges.
Szűrje le a tésztát, de még forrón adja hozzá a serpenyőhöz a tonhallal és a pestóval együtt.
Adjuk hozzá a reszelt parmezánt, keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit párolódni a serpenyőben, hogy az ízek összeérjenek.