HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wFOwlZr6HZzimtvEpd5L/71aae3470445ea945cd390c13f6b1b.jpeg)
Tészta recept házilag
Tészta a további ételek elkészítéséhez
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 2 darab tojás
- 200 g durva liszt
- Só
- önserkentő liszt
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Készítsük elő az hozzávalókat.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wFOwlZr6HZzimtvEpd5L/03758deeef94af46ad0f3307d0c606.jpeg)
2. Lépés
Keverjük össze a lisztet a tojásokkal és egy csipetnyi sóval. Inkább kevesebb lisztet adjunk hozzá. Keverjük, amíg rugalmas, kemény tésztát nem kapunk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wFOwlZr6HZzimtvEpd5L/bc929e512956abcf666d7401f24c2f.jpeg)
3. Lépés
A legvékonyabbra kinyújtjuk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wFOwlZr6HZzimtvEpd5L/23a499bd44c69d4081d796c870ff3e.jpeg)
4. Lépés
A kiszáradt tésztát így vágjuk fel (kb. 1 óra alatt).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wFOwlZr6HZzimtvEpd5L/f2fdb9aab5ca1cfced3ab2db0d6adc.jpeg)
5. Lépés
Függesszük fel és hagyjuk száradni kb. 3-4 órán át. Ezután főzhetünk vagy tárolhatjuk üvegedényben.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wFOwlZr6HZzimtvEpd5L/d34e11c719a4190980f47ebf8b9a35.jpeg)