Forrás: marketlan from Getty Images
Tészta sajtmártással és zöldségekkel
Ez a recept a tészta sajtmártással és zöldségekkel nemcsak a vegetáriánusok számára nagyszerű, hanem mindazok számára is, akik egészségesen és ízletesen szeretnének enni.
Hozzávalók
- 400 g Tészta
- 300 g Különböző zöldségek (pl. borsó, paprika, paradicsom)
- 200 g sajt
- 3 gerezd Fokhagyma
- só, bors
- olaj
- Metélőhagyma
Eljárás
Főzzük a tésztát al dente sós vízben a csomagolás utasításai szerint.
A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy serpenyőben, olajban süssük puhára a zöldségeket.
A tésztát főzés után lecsepegtetjük, és hagyjuk lecsöpögni. Ezután adjuk a serpenyőbe a zöldségekkel együtt.
Reszelje le a sajtot, és adja a serpenyőbe a tésztával és a zöldségekkel együtt. Hagyjuk megolvadni, folyamatosan kevergetve. Nyomjuk össze a fokhagymát, és adjuk hozzá a serpenyőhöz. Keverje össze az egészet alaposan, és ízesítse ízlés szerint.
Melegen tálaljuk. Tálaláskor megszórhatja az ételt sajttal, friss fűszernövényekkel, metélőhagymával vagy pirított magvakkal az extra íz érdekében.