Forrás: George Dolgikh from Canva
Tészta sajttal és kukoricával
Ez az egyszerű és ízletes étel tökéletes gyors ebédre vagy vacsorára. A kemény sajt és az édes kukorica kombinációja igazi gourmet élménnyé teszi ezt az ételt.
Hozzávalók
- 200 g tészta
- 150 g kemény sajt
- 200 g Konzervált kukorica
- 2 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 l főzőtejszín
- 2 EK olívaolaj
- 1 db Só, fekete bors
Eljárás
Főzzük a tésztát sós vízben a csomagolás utasításai szerint.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, amit aranybarnára pirítunk.
Adjunk hozzá kukoricát a serpenyőhöz és pirítsuk meg a fokhagymával 2 percig.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt, a reszelt sajtot, a sót és a borsot. Közepes lángon főzzük, amíg a sajt meg nem olvad és a szósz kissé be nem sűrűsödik.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a megfőtt, leszűrt tésztát. Alaposan keverjük össze, hogy az összes tészta bevonódjon a szósszal.
Azonnal tálaljuk, reszelt sajttal megszórva.