HIRDETŐ

Forrás: George Dolgikh from Canva

Tészta sajttal és kukoricával

Ez az egyszerű és ízletes étel tökéletes gyors ebédre vagy vacsorára. A kemény sajt és az édes kukorica kombinációja igazi gourmet élménnyé teszi ezt az ételt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g tészta Hozzáadott
  • 150 g kemény sajt Hozzáadott
  • 200 g Konzervált kukorica Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 12 l főzőtejszín Hozzáadott
  • 2 EK olívaolaj Hozzáadott
  • 1 db Só, fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Főzzük a tésztát sós vízben a csomagolás utasításai szerint.

2. Lépés

Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, amit aranybarnára pirítunk.

3. Lépés

Adjunk hozzá kukoricát a serpenyőhöz és pirítsuk meg a fokhagymával 2 percig.

4. Lépés

Hozzáadjuk a főzőtejszínt, a reszelt sajtot, a sót és a borsot. Közepes lángon főzzük, amíg a sajt meg nem olvad és a szósz kissé be nem sűrűsödik.

5. Lépés

Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a megfőtt, leszűrt tésztát. Alaposan keverjük össze, hogy az összes tészta bevonódjon a szósszal.

6. Lépés

Azonnal tálaljuk, reszelt sajttal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új