Forrás: arfo from Getty Images
Tészta savanyú káposztával és darált hússal
Egy hagyományos szlovák étel, amelyet szívesen készítünk azokon a napokon, amikor mindannyian otthon vagyunk.
Hozzávalók
- 400 g Tészta
- 500 g Darált hús
- 500 g Savanyú káposzta
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- vaj
- édes paprika
- só
- Fekete bors
- Egy kis víz
Eljárás
Egy serpenyőben kevés vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk meg, és keverjük össze az egészet. A húst barnára sütjük.
Adja a húshoz az apróra vágott fokhagymát és az édes paprikát. Keverjük meg, és hagyjuk egy darabig párolódni.
Ezután adjuk hozzá a savanyú káposztát, keverjük össze, és fedjük fel vízzel. Hagyjuk, hogy minden rendesen felforrjon.
Közben főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Én az al dente tésztát részesítem előnyben.
A tésztát főzés után lecsepegtetjük, és összekeverjük a káposztával.
A kész ételt ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, és már tálalhatjuk is.