HIRDETŐ

Forrás: arfo from Getty Images

Tészta savanyú káposztával és darált hússal

Egy hagyományos szlovák étel, amelyet szívesen készítünk azokon a napokon, amikor mindannyian otthon vagyunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Tészta Hozzáadott
  • 500 g Darált hús Hozzáadott
  • 500 g Savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • vaj Hozzáadott
  • édes paprika Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Fekete bors Hozzáadott
  • Egy kis víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben kevés vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.

2. Lépés

Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk meg, és keverjük össze az egészet. A húst barnára sütjük.

3. Lépés

Adja a húshoz az apróra vágott fokhagymát és az édes paprikát. Keverjük meg, és hagyjuk egy darabig párolódni.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a savanyú káposztát, keverjük össze, és fedjük fel vízzel. Hagyjuk, hogy minden rendesen felforrjon.

5. Lépés

Közben főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Én az al dente tésztát részesítem előnyben.

6. Lépés

A tésztát főzés után lecsepegtetjük, és összekeverjük a káposztával.

7. Lépés

A kész ételt ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, és már tálalhatjuk is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új