Forrás: stockking via Freepik
Toffifee keksz egyszerűen sütve
Ez a recept igazi csemege minden Toffifee- és kekszrajongónak. Némi kísérletezés után megtaláltam a tökéletes kombinációt, amely tökéletesen egyesíti a toffifee ízét a kekszben. Az öröm és a bókok, amelyeket akkor kaptam, amikor először elkészítettem és felszolgáltam ezt a receptet, egyszerűen felbecsülhetetlenek. Mindig is ez lesz a kedvenc édességem a partikra és ünnepekre.
Hozzávalók
- 200 g vaj
- 100 g cukor
- 1 Pinch só
- 2 sárgája
- 280 g liszt
- 1 Csomag Toffifee
- Csokoládémáz a díszítéshez
Eljárás
1 A Toffifee keksz elkészítéséhez fogjon egy tálat, és keverje össze a vajat, a cukrot, a sót és a tojássárgáját. Úgy tapasztaltam, hogy az állaga jobb lesz, ha a vaj szobahőmérsékletű.
Adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk mindent alaposan sima tésztává. Ehhez nagyon hasznos egy kézi mixer dagasztófelszereléssel vagy egy konyhai robotgép.
Formázza a tésztát golyóvá, takarja le fóliával, és hagyja pihenni a hűtőben körülbelül 30 percig. A tésztát könnyebb formázni, ha jól lehűtjük.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsa ki, és kerek pogácsaszaggatóval szaggassa ki a kekszeket. Kb. 5 cm átmérőjűeket ajánlok, hogy a Toffifee-nak legyen hely.
Minden kekszre tegyünk egy Toffifee-t, és óvatosan formázzuk köré a tésztát.
Süssük a kekszeket körülbelül 10-12 percig. Enyhén meg kell barnulniuk, de nem túl sötétek.
Hagyja kihűlni a Toffifee kekszet, majd fejezze be a csokoládémázzal. Jó tapasztalatokat szereztem azzal, hogy a cukormázat megolvasztom egy bain-marie-ban, majd a kekszekre csorgatom.