HIRDETŐ

Forrás: tbralnina via iStockPhotos

Tojásfehérje keksz dióval

Mindig szívesen készítem ezt a tojásfehérje keksz receptet, ha sütés után marad tojásfehérje. Szuper egyszerű, a kekszek pedig finomak és magas fehérjetartalmúak. Tökéletes nassolnivaló két étkezés között vagy útközben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 200 g őrölt mandula vagy mogyoró Hozzáadott
  • Választható: csokoládéforgács, kókuszreszelék vagy más kívánt feltét. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A tojásfehérje keksz recepthez melegítse elő a sütőt 150 fokra felső/alsó hőfokra, és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral. Ez azért fontos, mert a kekszek sütés közben ragadósak lehetnek, így könnyebb lesz levenni őket a papírról.

2. Lépés

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Célszerű tiszta, zsírmentes tálat használni, hogy a tojásfehérje valóban kemény legyen.

3. Lépés

Fokozatosan keverjük bele a porcukrot a felvert tojásfehérjébe, ügyelve arra, hogy ne essen össze. Jobb, ha nem egyszerre adjuk hozzá az egészet, hanem 2-3 részletben.

4. Lépés

A darált mandulát vagy mogyorót forgassa bele a keverékbe. Én szívesen használok mogyorót, mert kellemes, diós ízt ad a keksznek.

5. Lépés

Egy teáskanál segítségével tegyünk kis halmokat a tepsire, és ha szeretnénk, szórjuk meg csokoládéforgáccsal vagy kókuszreszelékkel.

6. Lépés

Az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük a kekszeket. Fontos, hogy ne hagyjuk, hogy túl sötét legyen, különben túl kemény lesz. Javaslom, hogy 10 perc után nézzük meg először, hogy milyenek.

7. Lépés

Sütés után hagyja a tojásfehérjés kekszeket a tepsiben kihűlni, majd óvatosan emelje le őket egy spatulával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek