HIRDETŐ

Forrás: tbralnina via iStockPhotos

Tojásfehérje keksz dióval

Mindig szívesen készítem ezt a tojásfehérje keksz receptet, ha sütés után marad tojásfehérje. Szuper egyszerű, a kekszek pedig finomak és magas fehérjetartalmúak. Tökéletes nassolnivaló két étkezés között vagy útközben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 200 g őrölt mandula vagy mogyoró Hozzáadott
  • Választható: csokoládéforgács, kókuszreszelék vagy más kívánt feltét. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A tojásfehérje keksz recepthez melegítse elő a sütőt 150 fokra felső/alsó hőfokra, és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral. Ez azért fontos, mert a kekszek sütés közben ragadósak lehetnek, így könnyebb lesz levenni őket a papírról.

2. Lépés

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Célszerű tiszta, zsírmentes tálat használni, hogy a tojásfehérje valóban kemény legyen.

3. Lépés

Fokozatosan keverjük bele a porcukrot a felvert tojásfehérjébe, ügyelve arra, hogy ne essen össze. Jobb, ha nem egyszerre adjuk hozzá az egészet, hanem 2-3 részletben.

4. Lépés

A darált mandulát vagy mogyorót forgassa bele a keverékbe. Én szívesen használok mogyorót, mert kellemes, diós ízt ad a keksznek.

5. Lépés

Egy teáskanál segítségével tegyünk kis halmokat a tepsire, és ha szeretnénk, szórjuk meg csokoládéforgáccsal vagy kókuszreszelékkel.

6. Lépés

Az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük a kekszeket. Fontos, hogy ne hagyjuk, hogy túl sötét legyen, különben túl kemény lesz. Javaslom, hogy 10 perc után nézzük meg először, hogy milyenek.

7. Lépés

Sütés után hagyja a tojásfehérjés kekszeket a tepsiben kihűlni, majd óvatosan emelje le őket egy spatulával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új