Forrás: Lilechka75 for Getty Images
Tojáslikőr desszert, mint a tiramisu
Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, és egy jellegzetesen német desszertkülönlegesség. Amikor vendégeket szeretnék megkínálni, vagy egyszerűen csak édes finomságot készítek magamnak és a családomnak, ez a könnyű és habos tojáslikőrös desszert mindig telitalálat. Krémes, könnyű, és a tojáslikőr íze a tiramisuhoz hasonló, egyedi csavart ad neki.
Hozzávalók
- 6 sárgája
- 200 g cukor
- 1 Csomag Vaníliás cukor
- 250 g mascarpone
- 200 ml Tojáslikőr
- 300 g Ladyfingers
- 2 evőkanál Kakaó, a megszóráshoz
Eljárás
A tojáslikőrös desszert elkészítéséhez először a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral verjük habosra. Ügyeljünk arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben a desszert kristályosodhat.
Keverjük a mascarponét a tojássárgájás keverékhez. Nagyon jól dolgozzuk bele, hogy ne legyen csomós. Ha szeretné, itt is használhat kézi mixert.
Most adjuk hozzá a tojáslikőrt a keverékhez, és keverjük újra jól össze. A tojáslikőr adja ennek a desszertnek az egyedi ízét.
Most jön a szivacsos ujjak ideje. Helyezzünk egy réteg piskótát egy sütőtálba. Ha nem férnek el tökéletesen, az sem baj. Egyszerűen ellapíthatod őket.
Ezután öntsön egy réteg tojáslikőrkrémet a kekszekre. Ismételje ezeket a lépéseket, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyelj arra, hogy a végén egy réteg krém legyen.
Tálalás előtt legalább 2 órán át hagyja állni a desszertet a hűtőben. Nehéz várni, de megéri!
Közvetlenül tálalás előtt szórja meg a tojáslikőrös desszertet a kakaóval. Ez nem csak gyönyörű megjelenést kölcsönöz a desszertnek, hanem könnyű, finom csokoládéízt is.
És máris kész a tojáslikőrös desszert! Ígérem, hogy újra és újra el akarod majd készíteni.