HIRDETŐ

Forrás: Lilechka75 for Getty Images

Tojáslikőr desszert, mint a tiramisu

Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, és egy jellegzetesen német desszertkülönlegesség. Amikor vendégeket szeretnék megkínálni, vagy egyszerűen csak édes finomságot készítek magamnak és a családomnak, ez a könnyű és habos tojáslikőrös desszert mindig telitalálat. Krémes, könnyű, és a tojáslikőr íze a tiramisuhoz hasonló, egyedi csavart ad neki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 6 sárgája Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag Vaníliás cukor Hozzáadott
  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 200 ml Tojáslikőr Hozzáadott
  • 300 g Ladyfingers Hozzáadott
  • 2 evőkanál Kakaó, a megszóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A tojáslikőrös desszert elkészítéséhez először a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral verjük habosra. Ügyeljünk arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben a desszert kristályosodhat.

2. Lépés

Keverjük a mascarponét a tojássárgájás keverékhez. Nagyon jól dolgozzuk bele, hogy ne legyen csomós. Ha szeretné, itt is használhat kézi mixert.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a tojáslikőrt a keverékhez, és keverjük újra jól össze. A tojáslikőr adja ennek a desszertnek az egyedi ízét.

4. Lépés

Most jön a szivacsos ujjak ideje. Helyezzünk egy réteg piskótát egy sütőtálba. Ha nem férnek el tökéletesen, az sem baj. Egyszerűen ellapíthatod őket.

5. Lépés

Ezután öntsön egy réteg tojáslikőrkrémet a kekszekre. Ismételje ezeket a lépéseket, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyelj arra, hogy a végén egy réteg krém legyen.

6. Lépés

Tálalás előtt legalább 2 órán át hagyja állni a desszertet a hűtőben. Nehéz várni, de megéri!

7. Lépés

Közvetlenül tálalás előtt szórja meg a tojáslikőrös desszertet a kakaóval. Ez nem csak gyönyörű megjelenést kölcsönöz a desszertnek, hanem könnyű, finom csokoládéízt is.

8. Lépés

És máris kész a tojáslikőrös desszert! Ígérem, hogy újra és újra el akarod majd készíteni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új