HIRDETŐ

Forrás: JillWellington via Pixabay

Tojáslikőrös ebéd (Eggnog)

A tojáslikőr-puncs receptje az Egyesült Államokból származik, és Európába is átkerült. A tojáslikőrös puncs a családomban klasszikusnak számít, különösen a hideg téli napokon. Minden pohárban melegséget és kényelmet nyújt, és mindig nagy sikert arat, ha vendégeket fogadunk. A tojáslikőr, a rum és a tejszínhab kombinációja hihetetlenül krémes és gazdag ízt eredményez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 ml Tojáslikőr Hozzáadott
  • 12 l tej Hozzáadott
  • 4 cl rum Hozzáadott
  • 200 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
  • 2 Evőkanál cukor Hozzáadott
  • Fahéj és szerecsendió a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tojáslikőrös puncs elkészítéséhez melegítsük fel a tejet egy lábasban, de vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. Ezt a tippet a nagymamámtól tanultam, hogy a tej ne csomósodjon vagy égjen meg.

2. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliarúd magjait, és keverjük addig, amíg a cukor feloldódik.

3. Lépés

Vegye le a serpenyőt a tűzről, és óvatosan adja hozzá a tojáslikőrt. Ezt fokozatosan kell tenni, minden egyes hozzáadásnál erőteljesen kevergetve.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a rumot, és keverjük össze újra.

5. Lépés

A tejszínhabot egy külön tálban verje kemény habbá, és óvatosan forgassa bele a puncsba. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl sokat, és megőrizzük a tejszínhab krémes állagát.

6. Lépés

Tálalja a tojáslikőrös puncsot hőálló poharakba, és szórja meg egy kis fahéjjal és szerecsendióval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek