HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tojásos nokedli ecetes salátával

A tavasz és nyár kihagyhatatlan kedvenc étele, ezúttal friss salátával tálalva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

nokedli

  • 50 dkg liszt Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 8 ks tojás Hozzáadott
  • 212 dl víz Hozzáadott
  • 1 ek olaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott

saláta

  • 1 ks fejes saláta Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 12 dl ecet Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is a lisztet összekeverjük 1 teáskanál sóval, 2 db tojással és a vízzel. Alaposan összekeverjük, majd galuskaszaggató segítségével sós, lobogó vízbe szaggatjuk.

2. Lépés

Amikor a nokedli a víz felszínére emelkedett, óvatosan kimerjük, tálba szedjük és meglocsoljuk az olajjal.

3. Lépés

Tűzálló edényben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, majd rátesszük a nokedlit, és átpirítjuk a hagymás alapon.

4. Lépés

Ezután a maradék, villával felvert, ízlés szerint sózott 6 db tojást ráöntjük, és jól elkeverjük benne.

5. Lépés

Közben a salátát megmossuk, és féltenyérnyi darabokra tépkedjük.

6. Lépés

A vízbe beleöntjük az ecetet, megsózzuk, ízlés szerint cukrozzuk és a salátalevelekre öntjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új