Forrás: Youtube
Tojásos nokedli ecetes salátával
A tavasz és nyár kihagyhatatlan kedvenc étele, ezúttal friss salátával tálalva.
Hozzávalók
nokedli
- 50 dkg liszt
- 2 tk só
- 8 ks tojás
- 21⁄2 dl víz
- 1 ek olaj
- 1 Fej vöröshagyma
saláta
- 1 ks fejes saláta
- 1 l víz
- 1⁄2 dl ecet
- só
- 2 ek cukor
Eljárás
Először is a lisztet összekeverjük 1 teáskanál sóval, 2 db tojással és a vízzel. Alaposan összekeverjük, majd galuskaszaggató segítségével sós, lobogó vízbe szaggatjuk.
Amikor a nokedli a víz felszínére emelkedett, óvatosan kimerjük, tálba szedjük és meglocsoljuk az olajjal.
Tűzálló edényben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, majd rátesszük a nokedlit, és átpirítjuk a hagymás alapon.
Ezután a maradék, villával felvert, ízlés szerint sózott 6 db tojást ráöntjük, és jól elkeverjük benne.
Közben a salátát megmossuk, és féltenyérnyi darabokra tépkedjük.
A vízbe beleöntjük az ecetet, megsózzuk, ízlés szerint cukrozzuk és a salátalevelekre öntjük.