HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tojásos nokedli ecetes salátával

A tavasz és nyár kihagyhatatlan kedvenc étele, ezúttal friss salátával tálalva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

nokedli

  • 50 dkg liszt Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 8 ks tojás Hozzáadott
  • 212 dl víz Hozzáadott
  • 1 ek olaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott

saláta

  • 1 ks fejes saláta Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 12 dl ecet Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is a lisztet összekeverjük 1 teáskanál sóval, 2 db tojással és a vízzel. Alaposan összekeverjük, majd galuskaszaggató segítségével sós, lobogó vízbe szaggatjuk.

2. Lépés

Amikor a nokedli a víz felszínére emelkedett, óvatosan kimerjük, tálba szedjük és meglocsoljuk az olajjal.

3. Lépés

Tűzálló edényben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, majd rátesszük a nokedlit, és átpirítjuk a hagymás alapon.

4. Lépés

Ezután a maradék, villával felvert, ízlés szerint sózott 6 db tojást ráöntjük, és jól elkeverjük benne.

5. Lépés

Közben a salátát megmossuk, és féltenyérnyi darabokra tépkedjük.

6. Lépés

A vízbe beleöntjük az ecetet, megsózzuk, ízlés szerint cukrozzuk és a salátalevelekre öntjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek