HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Tök és lencseleves - Agata receptje

Ez a sós vegán sütőtökleves különösen melegítő a hideg évszakban. A recept gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Hokkaido tök Hozzáadott
  • 400 g Lencse Hozzáadott
  • 1 közepes méret hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Tökolaj a díszítéshez Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

62 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a sütőtököt, és vágjuk kockákra.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Hevítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetsző nem lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a sütőtököt és a megmosott lencsét, és pároljuk körülbelül 5 percig. Ez a lépés segít felerősíteni a zöldségek ízét. Adjuk hozzá a zöldségalaplevet, és forraljuk fel a keveréket. Ezután csökkentse a hőfokot, és főzze körülbelül 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

4. Lépés

Pürésítse a levest botmixerrel. Ez a lépés nagyon fontos, hogy a leves tökéletes, bársonyos állagú legyen. Ízesítse a sütőtök-lencselevest sóval és borssal, és ízlés szerint friss fűszernövényekkel. Tálalás előtt locsolja meg a sütőtök-lencselevest sütőtökolajjal, és díszítse friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új