Forrás: Pixabay: RitaE
Tök és lencseleves - Agata receptje
Ez a sós vegán sütőtökleves különösen melegítő a hideg évszakban. A recept gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
- 500 g Hokkaido tök
- 400 g Lencse
- 1 közepes méret hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldségleves
- 2 Tablespoon olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- Tökolaj a díszítéshez
- friss petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
Mossuk meg a sütőtököt, és vágjuk kockákra.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Hevítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetsző nem lesz.
Adjuk hozzá a sütőtököt és a megmosott lencsét, és pároljuk körülbelül 5 percig. Ez a lépés segít felerősíteni a zöldségek ízét. Adjuk hozzá a zöldségalaplevet, és forraljuk fel a keveréket. Ezután csökkentse a hőfokot, és főzze körülbelül 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Pürésítse a levest botmixerrel. Ez a lépés nagyon fontos, hogy a leves tökéletes, bársonyos állagú legyen. Ízesítse a sütőtök-lencselevest sóval és borssal, és ízlés szerint friss fűszernövényekkel. Tálalás előtt locsolja meg a sütőtök-lencselevest sütőtökolajjal, és díszítse friss petrezselyemmel.