HIRDETŐ
Forrás: ratmaner from Getty Images
Tök ketchup
Házi készítésű tök ketchup, fűszeres fűszerekkel. Ideális hozzávaló húsokhoz és szendvicsekhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
Fő összetevők
- 1 darab Nagy tök
- 500 g cukor
- 100 milliliter borecet
Fűszerek
- 1 teáskanál Fahéj
- 1 teáskanál Szegfűszeg
- só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Hámozd meg a tököt, vágd kockákra, távolítsd el a magházat. Tedd a feldarabolt tököt egy nagy fazékba.
2. Lépés
Adj a fazékhoz cukrot, ecetet és minden fűszert. Keverd össze.
3. Lépés
Főzze közepes lángon körülbelül egy órán át, amíg a tök megpuhul és a szósz besűrűsödik.
4. Lépés
Öntse a forró ketchupot tiszta üvegbe, azonnal zárja le. Hagyja hűlni.
5. Lépés
Tárold hűvös helyen. Jó étvágyat!