HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: silviarita
Tök leves
Meleg, ízletes, frissítő és tele van vitaminokkal. Ez a tök leves nagyszerű előétel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Leves
- 1 db Kis tök
- 1 db The Onion
- 2 db sárgarépa
- 1 db fokhagyma
- 1 csésze főzőtejszín
Fűszerek
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál Fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Hámozzuk meg a tököt és vágjuk darabokra. Tisztítsuk meg és vágjuk fel a répát, hagymát és fokhagymát. Pároljuk meg minden hozzávalót egy serpenyőben egy kevés olajjal.
2. Lépés
Leöntjük vízzel és pároljuk, amíg az alapanyagok meg nem puhulnak.
3. Lépés
Amikor az alapanyagok megpuhulnak, hozzáadjuk a fűszereket (sót, feketeborsot, szerecsendiót) és hozzáöntjük a főzőtejszínt.
4. Lépés
Vegyük mindent simára és melegen tálaljuk a levest.