Forrás: Pixabay: drawsandcooks
Tökéletes csokiszuflé
A csokis szuflé nagyszerű desszert, amit könnyű elkészíteni, és mindenki garantáltan imádni fogja. Érdemes kipróbálni a receptet különböző csokoládékkal is, hogy megtaláld a számodra legfinomabb ízkombinációt.
Hozzávalók
- 120 g étcsokoládé
- 120 g vaj
- 2 teljes tojás
- 2 tojás sárgája
- 120 g porcukor
- 40 g liszt
Eljárás
Először előmelegítem a sütőt 200 fokra. Ez a lépés nagyon fontos, mert a szuflé elkészítéséhez pontos hőmérsékletre van szükség.
Közben egy nagy lábosban, lassú tűzön megolvasztom a vajat és a csokoládét. Vigyázzunk, hogy a csokoládé ne égjen oda!
A vaj és a csokoládé olvadás közben gyakran keverem, hogy egyenletes, sima masszát kapjak.
Amikor kész, hagyom hűlni egy kicsit, majd hozzákeverem a tojásokat és a tojássárgáját, végül a cukrot és a lisztet. Az egészet alaposan összekeverem.
Az előkészített formába öntöm a masszát, majd kb. 12-15 percig sütöm őket a sütőben.
Frissen, melegen tálalom, porcukorral meghintve. Ez a lépés adja meg a csokis szuflé végleges formáját és textúráját.