HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tökéletes Csülkös pacal bográcsban

A \Csülkös pacal bográcsban\ egy hagyományosan magyar étel, melyet bográcsban készítenek el pacalból és csülökből, melyet finom és pikáns fűszerekkel ízesítenek. Tökéletes választás családi vagy baráti összejövetelekhez, vagy akár hűvös estékre is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg csülök Hozzáadott
  • 1 kg pacal Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 evőkanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Először is a pacalt és a csülköt alaposan mossuk meg, majd tegyük őket a bográcsba.

2. Lépés

Adjunk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a majoránnát és a pirospaprikát.

3. Lépés

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje az alapanyagokat.

4. Lépés

Fedjük le a bográcsot, és lassú tűzön főzzük körülbelül 2–2,5 órán át.

5. Lépés

Amikor a húsok már majdnem késznek tűnnek, adjuk hozzá a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és sárgarépát.

6. Lépés

Főzzük további 30 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 10 percig a fűszerekkel.

7. Lépés

Tálaljuk friss kenyérrel, vagy a hagyományok szerinti szalonnás kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új