Forrás: Pixabay
Tökéletes Csülkös pacal bográcsban
A \Csülkös pacal bográcsban\ egy hagyományosan magyar étel, melyet bográcsban készítenek el pacalból és csülökből, melyet finom és pikáns fűszerekkel ízesítenek. Tökéletes választás családi vagy baráti összejövetelekhez, vagy akár hűvös estékre is.
Hozzávalók
- 1 kg csülök
- 1 kg pacal
- 2 Fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ks babérlevél
- 1 evőkanál Majoránna
- 1 evőkanál pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- 1 ks zöldpaprika
- 1 ks paradicsom
- 1 ks sárgarépa
- 1 evőkanál zsír
Eljárás
Először is a pacalt és a csülköt alaposan mossuk meg, majd tegyük őket a bográcsba.
Adjunk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a majoránnát és a pirospaprikát.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje az alapanyagokat.
Fedjük le a bográcsot, és lassú tűzön főzzük körülbelül 2–2,5 órán át.
Amikor a húsok már majdnem késznek tűnnek, adjuk hozzá a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és sárgarépát.
Főzzük további 30 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 10 percig a fűszerekkel.
Tálaljuk friss kenyérrel, vagy a hagyományok szerinti szalonnás kenyérrel.