Forrás: Pixabay: Bru-nO
Tökéletes egészséges grillezett cukkini chips
Ha egyszer elsajátította a technikát, ezek a chipsetek az egészséges nassolási rutin rendszeres részévé válnak.
Hozzávalók
- 2 Nagy cukkinik
- 1 evőkanál Olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- Egy csipetnyi paprika vagy bármilyen kívánt fűszer
Eljárás
Kezdje a grillsütő előmelegítésével közepes hőfokra. Úgy vettem észre, hogy a megfelelő hőmérséklet fenntartása jelentős különbséget jelenthet a grillezés folyamatában. Ha túl forró, a chipek megéghetnek; ha túl hideg, valószínűleg átáznak.
Amíg a grill felforrósodik, tisztítsa meg a cukkinit, és szeletelje fel vékony, kerek, kb. 1/8\ vastag korongokra - minél vékonyabbak, annál ropogósabbak lesznek. Igyekezzen a szeleteket a lehető legegyenletesebbre vágni, így egyenletesen sülnek meg.
Egy nagy tálban dobja össze a felszeletelt cukkinit olívaolajjal, sóval, borssal és a kiválasztott fűszerekkel. Ne feledje, hogy a fűszerezésnél a kevesebb több; jobb, ha nem sózzuk túlságosan, és később módosítjuk, ha szükséges.
Rendezze a szeleteket egy rétegben közvetlenül az előmelegített grillrácsra, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. Az átfedés egyenetlen sülést eredményezhet, ami tapasztalatom szerint azt eredményezi, hogy egyes szeletek megégnek, míg mások puhák maradnak.
Grillezzük a cukkiniszeleteket körülbelül 10-15 percig, majd óvatosan, csipesz segítségével fordítsuk meg őket. Az első oldal általában tovább tart, mint a második. Ezért a megfordítás után figyeljünk oda, hogy elkerüljük a túlsütést.
A másik oldalukat is grillezzük további 5-7 percig, vagy amíg szépen megbarnulnak és ízlés szerint ropogósak lesznek.
Vegye le a chipset a grillről, és hagyja néhány percig hűlni fogyasztás előtt. Ahogy hűlnek, még egy kicsit ropogósabbak lesznek.