HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Bru-nO

Tökéletes egészséges grillezett cukkini chips

Ha egyszer elsajátította a technikát, ezek a chipsetek az egészséges nassolási rutin rendszeres részévé válnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Nagy cukkinik Hozzáadott
  • 1 evőkanál Olívaolaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Egy csipetnyi paprika vagy bármilyen kívánt fűszer Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Kezdje a grillsütő előmelegítésével közepes hőfokra. Úgy vettem észre, hogy a megfelelő hőmérséklet fenntartása jelentős különbséget jelenthet a grillezés folyamatában. Ha túl forró, a chipek megéghetnek; ha túl hideg, valószínűleg átáznak.

2. Lépés

Amíg a grill felforrósodik, tisztítsa meg a cukkinit, és szeletelje fel vékony, kerek, kb. 1/8\ vastag korongokra - minél vékonyabbak, annál ropogósabbak lesznek. Igyekezzen a szeleteket a lehető legegyenletesebbre vágni, így egyenletesen sülnek meg.

3. Lépés

Egy nagy tálban dobja össze a felszeletelt cukkinit olívaolajjal, sóval, borssal és a kiválasztott fűszerekkel. Ne feledje, hogy a fűszerezésnél a kevesebb több; jobb, ha nem sózzuk túlságosan, és később módosítjuk, ha szükséges.

4. Lépés

Rendezze a szeleteket egy rétegben közvetlenül az előmelegített grillrácsra, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. Az átfedés egyenetlen sülést eredményezhet, ami tapasztalatom szerint azt eredményezi, hogy egyes szeletek megégnek, míg mások puhák maradnak.

5. Lépés

Grillezzük a cukkiniszeleteket körülbelül 10-15 percig, majd óvatosan, csipesz segítségével fordítsuk meg őket. Az első oldal általában tovább tart, mint a második. Ezért a megfordítás után figyeljünk oda, hogy elkerüljük a túlsütést.

6. Lépés

A másik oldalukat is grillezzük további 5-7 percig, vagy amíg szépen megbarnulnak és ízlés szerint ropogósak lesznek.

7. Lépés

Vegye le a chipset a grillről, és hagyja néhány percig hűlni fogyasztás előtt. Ahogy hűlnek, még egy kicsit ropogósabbak lesznek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új