HIRDETŐ

Tökéletes Finom kifli

A finom kifli nem csak a nevében finom, de az íze is ott van a topon. Egy egyszerű, mégis látványos sütemény, ami bármilyen alkalomra tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 500 g rétesliszt Hozzáadott
  • 25 g friss élesztő Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 5 g cukor Hozzáadott
  • 5 g Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az élesztőt morzsoljuk el egy edényben, majd adjuk hozzá a tejet és a cukrot, keverjük jól össze és hagyjuk 10 percen át dolgozni. Közben a lisztet szitáljuk egy tálba és keverjük össze a sóval.

2. Lépés

Amikor az élesztő felhabosodott, öntsük a liszthez, majd adjuk hozzá a tojást és az olajat. Jól dolgozzuk össze a tésztát, hogy sima és rugalmas legyen. Ha túl ragacsos, adjunk hozzá még egy kis lisztet.

3. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát egy lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra, majd a vajat reszeljük rá és hajtsuk be háromszor. Ezután ismét nyújtsuk ki és ismételjük meg a hajtogatást még kétszer.

4. Lépés

Miután a hajtogatásokkal kész vagyunk, hagyjuk a tésztát 30 percig pihenni a hűtőben, majd nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra és vágjuk ki belőle a kifliket. Csavarjuk fel őket, majd kenjük le tojással és süssük 180 fokon 20-25 percig, vagy aranybarnára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új