Forrás: Pixabay
Tökéletes Gulyásleves ízletes csirkemellből
A Gulyásleves csirkemellből egy hagyományos magyar étel, amit friss zöldségekből és ízletes csirkemellből főzünk. Az ízét a paprika és a petrezselyem koronázza meg. Ideális étkezés a hideg téli napokon, vagy akkor, ha valami igazán laktatót és táplálót szeretnénk fogyasztani.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál őrölt paprika
- 200 g burgonya
- 2 Közepes répa
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 babérlevél
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 l csirkelé
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Eljárás
A hagymát felaprítjuk és az olajon aranybarnára pirítjuk.
A húsokat kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához és addig pirítjuk, míg a hús megfehéredik.
Megszórjuk paprikával, rögtön elkeverjük, majd felöntjük a csirkelével. Hozzáadjuk a babérlevelet, sót és a borsot.
A répát és a petrezselyemgyökeret megpucoljuk, karikákra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez.
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a leveshez.
A leveshez teszünk 1 liter vizet, majd közepes hőmérsékleten főzzük kb. 75 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.
Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.