HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tökéletes Gulyásleves ízletes csirkemellből

A Gulyásleves csirkemellből egy hagyományos magyar étel, amit friss zöldségekből és ízletes csirkemellből főzünk. Az ízét a paprika és a petrezselyem koronázza meg. Ideális étkezés a hideg téli napokon, vagy akkor, ha valami igazán laktatót és táplálót szeretnénk fogyasztani.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 200 g burgonya Hozzáadott
  • 2 Közepes répa Hozzáadott
  • 1 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 l csirkelé Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A hagymát felaprítjuk és az olajon aranybarnára pirítjuk.

2. Lépés

A húsokat kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához és addig pirítjuk, míg a hús megfehéredik.

3. Lépés

Megszórjuk paprikával, rögtön elkeverjük, majd felöntjük a csirkelével. Hozzáadjuk a babérlevelet, sót és a borsot.

4. Lépés

A répát és a petrezselyemgyökeret megpucoljuk, karikákra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez.

5. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a leveshez.

6. Lépés

A leveshez teszünk 1 liter vizet, majd közepes hőmérsékleten főzzük kb. 75 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.

7. Lépés

Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új