HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tökéletes Gulyásleves ízletes csirkemellből

A Gulyásleves csirkemellből egy hagyományos magyar étel, amit friss zöldségekből és ízletes csirkemellből főzünk. Az ízét a paprika és a petrezselyem koronázza meg. Ideális étkezés a hideg téli napokon, vagy akkor, ha valami igazán laktatót és táplálót szeretnénk fogyasztani.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 200 g burgonya Hozzáadott
  • 2 Közepes répa Hozzáadott
  • 1 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 l csirkelé Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A hagymát felaprítjuk és az olajon aranybarnára pirítjuk.

2. Lépés

A húsokat kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához és addig pirítjuk, míg a hús megfehéredik.

3. Lépés

Megszórjuk paprikával, rögtön elkeverjük, majd felöntjük a csirkelével. Hozzáadjuk a babérlevelet, sót és a borsot.

4. Lépés

A répát és a petrezselyemgyökeret megpucoljuk, karikákra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez.

5. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a leveshez.

6. Lépés

A leveshez teszünk 1 liter vizet, majd közepes hőmérsékleten főzzük kb. 75 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.

7. Lépés

Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek