HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: vika-imperia550

Tökéletes gyors és egyszerű steak pác

Ez a gyors steak pác recept hihetetlenül egyszerű, mégis olyan mély ízt ad a marhahúsnak, amely valóban gazdagítja annak természetes ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 csésze Szójaszósz Hozzáadott
  • 12 csésze Olívaolaj Hozzáadott
  • 14 csésze Citromlé Hozzáadott
  • 14 csésze Worcestershire szósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 2 kanalak Szárított petrezselyempehely Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fehér bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál Apróra vágott fokhagyma Hozzáadott
  • 4 Rib-eye steakek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

135 perc.
1. Lépés

Egy közepes méretű tálban keverje össze a szójaszószt, az olívaolajat, a citromlevet és a Worcestershire-szószt. Egy gyors habverővel biztosítsuk, hogy az olaj és a citromlé alaposan összekeveredjen, mivel hajlamosak szétválni.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a fokhagymaport, a szárított bazsalikomot, a szárított petrezselymet és a fehér borsot a folyékony keverékhez. Ne feledje, hogy folyamatosan keverje, mivel a por alakú összetevők hajlamosak leülepedni az aljára.

3. Lépés

Ha a pác jól összeállt, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát. Jobb, ha ezt utoljára adjuk hozzá, hogy elkerüljük, hogy a tál oldalához tapadjon.

4. Lépés

Tegye a steakeket egy cipzáras zacskóba, és öntse rájuk a pácot. Győződjön meg róla, hogy a steakeket jól bevonja, és hagyja pihenni a hűtőszekrényben legalább 2 órán át. Úgy tapasztaltam, hogy az éjszakai pácolás még jobban felerősíti az ízeket.

5. Lépés

Amikor eljön a sütés ideje, vegye ki a steakeket a pácból, és dobja ki a maradékot. A keresztszennyeződések elkerülése végett a pácot nem szabad újra felhasználni. Grillezze a steakeket mindkét oldalon 7 percig, vagy amíg elérik a kívánt átsütöttségi fokot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új