Forrás: Pixabay: vika-imperia550
Tökéletes gyors és egyszerű steak pác
Ez a gyors steak pác recept hihetetlenül egyszerű, mégis olyan mély ízt ad a marhahúsnak, amely valóban gazdagítja annak természetes ízét.
Hozzávalók
- 1⁄2 csésze Szójaszósz
- 1⁄2 csésze Olívaolaj
- 1⁄4 csésze Citromlé
- 1⁄4 csésze Worcestershire szósz
- 1 evőkanál Fokhagymapor
- 1 evőkanál Szárított bazsalikom
- 2 kanalak Szárított petrezselyempehely
- 1 teáskanál őrölt fehér bors
- 1 evőkanál Apróra vágott fokhagyma
- 4 Rib-eye steakek
Eljárás
Egy közepes méretű tálban keverje össze a szójaszószt, az olívaolajat, a citromlevet és a Worcestershire-szószt. Egy gyors habverővel biztosítsuk, hogy az olaj és a citromlé alaposan összekeveredjen, mivel hajlamosak szétválni.
Ezután adjuk hozzá a fokhagymaport, a szárított bazsalikomot, a szárított petrezselymet és a fehér borsot a folyékony keverékhez. Ne feledje, hogy folyamatosan keverje, mivel a por alakú összetevők hajlamosak leülepedni az aljára.
Ha a pác jól összeállt, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát. Jobb, ha ezt utoljára adjuk hozzá, hogy elkerüljük, hogy a tál oldalához tapadjon.
Tegye a steakeket egy cipzáras zacskóba, és öntse rájuk a pácot. Győződjön meg róla, hogy a steakeket jól bevonja, és hagyja pihenni a hűtőszekrényben legalább 2 órán át. Úgy tapasztaltam, hogy az éjszakai pácolás még jobban felerősíti az ízeket.
Amikor eljön a sütés ideje, vegye ki a steakeket a pácból, és dobja ki a maradékot. A keresztszennyeződések elkerülése végett a pácot nem szabad újra felhasználni. Grillezze a steakeket mindkét oldalon 7 percig, vagy amíg elérik a kívánt átsütöttségi fokot.