HIRDETŐ

Tökéletes Hagyományos zöldbableves

A Hagyományos zöldbableves egy kiváló, frissítő leves, amely hűtőszekrényben akár több napig is eltartható. Ez a leves tökéletes megoldás friss zöldbab használatára, és a hozzáadott burgonya és sárgarépa ezt az ételt még gazdagabbá és laktatóbbá teszi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g friss zöldbab Hozzáadott
  • 2 Közepes burgonya Hozzáadott
  • 2 Közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 112 l alaplé (csirke vagy zöldség) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A zöldbabot mossuk meg, és vágjuk kb. 2-3 centiméter hosszú darabokra. A burgonyát és a sárgarépát tisztítjuk meg és vágjuk közepes kockákra.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pároljuk, amíg lágy és átlátszó lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a zöldbabot, a burgonyát és a sárgarépát, majd öntsük fel az alaplével. Fűszerezzük sóval és borssal.

4. Lépés

Hozzáadunk a petrezselymet, és kb. 40 percen át, közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

Az elkészült levest tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új