HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/YmpRE8umpKEr_CKADRL1/eaaed73e05d26eff95681fbccdadad.png)
Tökéletes Krumplis fluta hétvégére
A krumplis fluta egy hagyományos magyar étel, amit a leggyakrabban a délutáni órákban, vagy a hétvégén fogyasztanak. Nem csak ízletes, hanem egyszerű és gyorsan elkészíthető is, sőt, a főtt krumpliból maradt étel felhasználására is tökéletes.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg főtt krumpli
- 5 dkg élesztő
- 3 dl langyos tej
- 1 tojás
- 1 kiskanál cukor
- 1 kiskanál só
- 60 dkg liszt
- olaj a sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Az élesztőt keverd el egy kis langyos tejben, majd add hozzá a cukrot is.
2. Lépés
Hagyd a keveréket 10-15 percig állni, míg az élesztő fel oldódik.
3. Lépés
A főtt krumplikat törjük össze és add hozzá az élesztős tejet.
4. Lépés
Adjuk hozzá a tojást és a sót, végül apránként keverjük hozzá a lisztet.
5. Lépés
Az egészet dolgozd össze, és hagyd megkelni 30 percig.
6. Lépés
Ezután formázd meg a flutákat.
7. Lépés
Forrósítsd fel az olajat és süssd meg a flutákat mindkét oldalon, amíg aranybarna nem lesz.
8. Lépés
Papírtörlőre téve csepegtessük le a felesleges olajat.