HIRDETŐ

Tökéletes Krumplis fluta hétvégére

A krumplis fluta egy hagyományos magyar étel, amit a leggyakrabban a délutáni órákban, vagy a hétvégén fogyasztanak. Nem csak ízletes, hanem egyszerű és gyorsan elkészíthető is, sőt, a főtt krumpliból maradt étel felhasználására is tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg főtt krumpli Hozzáadott
  • 5 dkg élesztő Hozzáadott
  • 3 dl langyos tej Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 kiskanál cukor Hozzáadott
  • 1 kiskanál Hozzáadott
  • 60 dkg liszt Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Az élesztőt keverd el egy kis langyos tejben, majd add hozzá a cukrot is.

2. Lépés

Hagyd a keveréket 10-15 percig állni, míg az élesztő fel oldódik.

3. Lépés

A főtt krumplikat törjük össze és add hozzá az élesztős tejet.

4. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és a sót, végül apránként keverjük hozzá a lisztet.

5. Lépés

Az egészet dolgozd össze, és hagyd megkelni 30 percig.

6. Lépés

Ezután formázd meg a flutákat.

7. Lépés

Forrósítsd fel az olajat és süssd meg a flutákat mindkét oldalon, amíg aranybarna nem lesz.

8. Lépés

Papírtörlőre téve csepegtessük le a felesleges olajat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új