HIRDETŐ

Tökéletes Krumplis fluta hétvégére

A krumplis fluta egy hagyományos magyar étel, amit a leggyakrabban a délutáni órákban, vagy a hétvégén fogyasztanak. Nem csak ízletes, hanem egyszerű és gyorsan elkészíthető is, sőt, a főtt krumpliból maradt étel felhasználására is tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg főtt krumpli Hozzáadott
  • 5 dkg élesztő Hozzáadott
  • 3 dl langyos tej Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 kiskanál cukor Hozzáadott
  • 1 kiskanál Hozzáadott
  • 60 dkg liszt Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Az élesztőt keverd el egy kis langyos tejben, majd add hozzá a cukrot is.

2. Lépés

Hagyd a keveréket 10-15 percig állni, míg az élesztő fel oldódik.

3. Lépés

A főtt krumplikat törjük össze és add hozzá az élesztős tejet.

4. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és a sót, végül apránként keverjük hozzá a lisztet.

5. Lépés

Az egészet dolgozd össze, és hagyd megkelni 30 percig.

6. Lépés

Ezután formázd meg a flutákat.

7. Lépés

Forrósítsd fel az olajat és süssd meg a flutákat mindkét oldalon, amíg aranybarna nem lesz.

8. Lépés

Papírtörlőre téve csepegtessük le a felesleges olajat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek