HIRDETŐ
Tökéletes lágytojás
A tökéletes lágytojás elkészítése nem ördöngösség, csak néhány apró trükkre van szükség. Ezzel a recepttel mindig sikerül majd.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 1 ks tojás
- 1 tk só
- 1 tk ecet
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Forraljuk fel a vizet egy kis lábasban. Adjunk hozzá egy csipet sót és ecetet.
2. Lépés
Amíg a víz felforr, lyuggassuk ki a tojást szépen óvatosan a tojás éles végén egy tűvel.
3. Lépés
Amikor a víz már forr, óvatosan tegyük bele a tojást.
4. Lépés
4 percig főzzük a tojást. Nem tovább!
5. Lépés
Azután vegyük ki óvatosan a tojást a forró vízből, és öblítsük le hideg vízzel.
6. Lépés
Hagyni kell a tojást pár percig hűlni. Ezalatt a tojás tovább fog főni a saját hőjétől.
7. Lépés
Tálaláskor bontsuk fel a tojást, a belül lévő finom és krémes tojássárgája remek kiegészítője az egyszerű pirítósnak vagy a reggeli asztalnak.