Tökéletes Levendula Lekvár
Ez a finom levendula lekvár a tökéletes édesítőszer az édes süteményekhez, vagy egy ízletes toast mellé reggelire. Nagyon könnyű elkészíteni, és az íze olyan friss és aromás, hogy biztosan a kedvenced lesz.
Hozzávalók
- 3 Csésze friss levendula
- 6 Csésze cukor
- 1 Csésze citromlé
- 6 Csésze víz
- 1 Csomag pektin
Eljárás
Moss le egy tál friss levendula virágot. Szárítsd meg, majd távolítsd el a szárakat a virágokról és aprítsd őket fel.
Egy nagy fazékban keverd össze a cukrot, a citromlevet és a vizet. Add hozzá a levendula virágokat, majd forrald fel az elegyet.
Csökkentsd a tűz hőfokát és hagyd főni legalább 30 percig, míg a levendula szépen át nem hatja a lekvárt.
Vegyél ki egy kis adagot a forró keverékből, és keverd el a csomagolt pektinnel, majd vissza a főzéshez. Főzd az elegyet további 5-10 percig, amíg a lekvár besűrűsödik.
Vegyél ki minden levendula virágot a fazékból, majd töltsd bele a lekvárt előre sterilizált befőttes üvegekbe.
A lekvárt azonnal lezárhatod, hogy hosszabb ideig elálljon.