HIRDETŐ

Tökéletes Levendula Lekvár

Ez a finom levendula lekvár a tökéletes édesítőszer az édes süteményekhez, vagy egy ízletes toast mellé reggelire. Nagyon könnyű elkészíteni, és az íze olyan friss és aromás, hogy biztosan a kedvenced lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 Csésze friss levendula Hozzáadott
  • 6 Csésze cukor Hozzáadott
  • 1 Csésze citromlé Hozzáadott
  • 6 Csésze víz Hozzáadott
  • 1 Csomag pektin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Moss le egy tál friss levendula virágot. Szárítsd meg, majd távolítsd el a szárakat a virágokról és aprítsd őket fel.

2. Lépés

Egy nagy fazékban keverd össze a cukrot, a citromlevet és a vizet. Add hozzá a levendula virágokat, majd forrald fel az elegyet.

3. Lépés

Csökkentsd a tűz hőfokát és hagyd főni legalább 30 percig, míg a levendula szépen át nem hatja a lekvárt.

4. Lépés

Vegyél ki egy kis adagot a forró keverékből, és keverd el a csomagolt pektinnel, majd vissza a főzéshez. Főzd az elegyet további 5-10 percig, amíg a lekvár besűrűsödik.

5. Lépés

Vegyél ki minden levendula virágot a fazékból, majd töltsd bele a lekvárt előre sterilizált befőttes üvegekbe.

6. Lépés

A lekvárt azonnal lezárhatod, hogy hosszabb ideig elálljon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új