HIRDETŐ

Tökéletes Levendula Lekvár

Ez a finom levendula lekvár a tökéletes édesítőszer az édes süteményekhez, vagy egy ízletes toast mellé reggelire. Nagyon könnyű elkészíteni, és az íze olyan friss és aromás, hogy biztosan a kedvenced lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 Csésze friss levendula Hozzáadott
  • 6 Csésze cukor Hozzáadott
  • 1 Csésze citromlé Hozzáadott
  • 6 Csésze víz Hozzáadott
  • 1 Csomag pektin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Moss le egy tál friss levendula virágot. Szárítsd meg, majd távolítsd el a szárakat a virágokról és aprítsd őket fel.

2. Lépés

Egy nagy fazékban keverd össze a cukrot, a citromlevet és a vizet. Add hozzá a levendula virágokat, majd forrald fel az elegyet.

3. Lépés

Csökkentsd a tűz hőfokát és hagyd főni legalább 30 percig, míg a levendula szépen át nem hatja a lekvárt.

4. Lépés

Vegyél ki egy kis adagot a forró keverékből, és keverd el a csomagolt pektinnel, majd vissza a főzéshez. Főzd az elegyet további 5-10 percig, amíg a lekvár besűrűsödik.

5. Lépés

Vegyél ki minden levendula virágot a fazékból, majd töltsd bele a lekvárt előre sterilizált befőttes üvegekbe.

6. Lépés

A lekvárt azonnal lezárhatod, hogy hosszabb ideig elálljon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

483 receptek

Mascarpone

131 receptek

Desszert

1887 receptek

Húsételek

1195 receptek

Apple

346 receptek

Gyors ételek

2029 receptek

Ebéd

2496 receptek

Sütemények

826 receptek

Karfiol

66 receptek

Banán

104 receptek