Tökéletes meggyes pite pudinggal
A meggyes pite pudinggal egy könnyű, friss és savanykás ízű sütemény, amelyet nyáron készíthetünk az érett meggyekről. A sütemény alapja egy morzsás tészta, amelyet megtöltünk meggyel és vaníliás p. A tetejét porcukorral szórjuk meg és friss meggyekkel díszítsük.
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 125 g hideg vaj, felkockázva
- 50 g porcuk
- 1 nagy tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 750 főtt meggy (vagy friss meggy)
- 2 Csomag vaníliás pudingpor
- 800 ml tej
- Porcukor a díszítéshez
Eljárás
A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet, a hideg vajat, porcukrot, a citrom reszelt héját és a sót, amíg morzsás állagú lesz.
Adjuk hozzá a tojást és gyúrjuk össze a tésztát. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis hideg vizet is, hogy lágyabb legyen a tészta.
3.Borítsuk be a tésztát ételfóliával és tegyük hűtőbe legalább 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt °C-ra.
Nyújtsuk ki a tésztát és béleljük ki vele a sütőformát, majd tegyük vissza a hűtőbe 10 percre.
A meggyet szűrjük le a befőttről, majd helyezzük el az előkészített tésztán.
A pudingot keverjük össze a tejben, majd forraljuk fel és főzzük addig, amíg besűrűsödik.
Öntsük a pudingot a meggyekre egyenletesen az egész tetejükre.
Süsd kb. 25-30 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.
Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral díszítsük friss meggyekkel.