HIRDETŐ

Tökéletes meggyes pite pudinggal

A meggyes pite pudinggal egy könnyű, friss és savanykás ízű sütemény, amelyet nyáron készíthetünk az érett meggyekről. A sütemény alapja egy morzsás tészta, amelyet megtöltünk meggyel és vaníliás p. A tetejét porcukorral szórjuk meg és friss meggyekkel díszítsük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 125 g hideg vaj, felkockázva Hozzáadott
  • 50 g porcuk Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 750 főtt meggy (vagy friss meggy) Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 800 ml tej Hozzáadott
  • Porcukor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet, a hideg vajat, porcukrot, a citrom reszelt héját és a sót, amíg morzsás állagú lesz.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és gyúrjuk össze a tésztát. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis hideg vizet is, hogy lágyabb legyen a tészta.

3. Lépés

3.Borítsuk be a tésztát ételfóliával és tegyük hűtőbe legalább 30 percre.

4. Lépés

Melegítsük elő a sütőt °C-ra.

5. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát és béleljük ki vele a sütőformát, majd tegyük vissza a hűtőbe 10 percre.

6. Lépés

A meggyet szűrjük le a befőttről, majd helyezzük el az előkészített tésztán.

7. Lépés

A pudingot keverjük össze a tejben, majd forraljuk fel és főzzük addig, amíg besűrűsödik.

8. Lépés

Öntsük a pudingot a meggyekre egyenletesen az egész tetejükre.

9. Lépés

Süsd kb. 25-30 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.

10. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral díszítsük friss meggyekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új