Tökéletes natúr csirkemell
Az igazán szaftos, natúr csirkemellek titka.
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 3 ek olaj
- 1 ek vaj
- só bors
- 2 ág Kakukkfű
- 1 ks fokhagyma
Eljárás
Először is a csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőt felhevítünk három evőkanál étolajjal, és amikor már jó forró, beletesszük a csirkemelleket. A melleket fél percenként megfordítjuk, amíg szép kéreg alakul ki rajtuk.
Összesen 6 percig sülnek a 25 dekás mellek, de eltérő méretnél arányosan rövidebb vagy hosszabb ideig süssétek őket. Ha szép kérget kapott mindkét oldal mehetnek is a 150 fokra előmelegített sütőbe, hőlégkeverésen 15 percre.
Ha letelt az idő kivesszük a melleket, a korábban használt serpenyőt pedig ismét felforrósítva, felolvasztunk bene egy nagy evőkanálnyi vajat, 2 kis ág kakukkfűvel és egy összeroppantott fokhagymával, és persze a sütőből kivett csirkemellekből kifolyt szaftot is hozzáöntjük.
A csirkemelleket gyorsan átforgatjuk, és egy kanállal locsolgatjuk a fűszeres vajjal, míg mindenhol jól bevonja az ízletes szaft. Tálalhatjuk is.