HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: jereskok

Tökéletes sütőben sült marhahús bélszín

Ez az egyszerű, mégis kielégítő sült marhapofa recept tökéletesen fűszerezett és pontosan megfőzött, biztosítva a szaftos és zsenge középpontot bármely ünnepi étkezéshez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 3 lb Marhahús bélszín sült Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Friss rozmaring, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Friss kakukkfű, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 425 Fahrenheit-fokra (220 Celsius-fokra), a hőmérséklet megadása kulcsfontosságú a tökéletes ropogós külső eléréséhez, miközben a belseje megmarad zsenge - ezt a leckét számtalan főzési tapasztalatomból tanultam.

2. Lépés

Dörzsölje be alaposan a marhahúst apróra vágott fokhagymával, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal. Hagyja pihenni 10-15 percig, hogy az ízek felszívódjanak. Ez a pácolási lépés drasztikusan fokozza a végső étel ízét.

3. Lépés

Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a bélszínt, és pirítsuk meg minden oldalról, amíg barnára pirul. Ha a húst sütés előtt megpirítjuk, ízletes kérget kapunk, és a szaftot is magába zárjuk, hogy a hús szájban olvadjon.

4. Lépés

A sütés után közvetlenül helyezze a serpenyőt az előmelegített sütőbe. Süsse a marhahúst kb. 20-25 percig, ha közepesen átsült, vagy amíg eléri a kívánt átsülési fokot. Ha óvatosan bánik a sütési idővel, elkerülheti a túlsütést és a lévesztést, ami gyakran száraz húst eredményez.

5. Lépés

Vegye ki a sültet a sütőből, és hagyja pihenni 10-15 percig, mielőtt felszeletelné. A pihentetés a hússütés elengedhetetlen lépése, mivel lehetővé teszi, hogy az összes lé leülepedjen, így a hús nedvesen és ízesen marad.

6. Lépés

Végül szeletelje fel a szűzpecsenyét, és tálalja melegen, hogy tökéletes házias fine-dine élményt nyújtson!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új