Forrás: Pixabay: jereskok
Tökéletes sütőben sült marhahús bélszín
Ez az egyszerű, mégis kielégítő sült marhapofa recept tökéletesen fűszerezett és pontosan megfőzött, biztosítva a szaftos és zsenge középpontot bármely ünnepi étkezéshez.
Hozzávalók
- 3 lb Marhahús bélszín sült
- 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 EL Friss rozmaring, apróra vágva
- 2 EL Friss kakukkfű, apróra vágva
- 2 EL olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 425 Fahrenheit-fokra (220 Celsius-fokra), a hőmérséklet megadása kulcsfontosságú a tökéletes ropogós külső eléréséhez, miközben a belseje megmarad zsenge - ezt a leckét számtalan főzési tapasztalatomból tanultam.
Dörzsölje be alaposan a marhahúst apróra vágott fokhagymával, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal. Hagyja pihenni 10-15 percig, hogy az ízek felszívódjanak. Ez a pácolási lépés drasztikusan fokozza a végső étel ízét.
Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a bélszínt, és pirítsuk meg minden oldalról, amíg barnára pirul. Ha a húst sütés előtt megpirítjuk, ízletes kérget kapunk, és a szaftot is magába zárjuk, hogy a hús szájban olvadjon.
A sütés után közvetlenül helyezze a serpenyőt az előmelegített sütőbe. Süsse a marhahúst kb. 20-25 percig, ha közepesen átsült, vagy amíg eléri a kívánt átsülési fokot. Ha óvatosan bánik a sütési idővel, elkerülheti a túlsütést és a lévesztést, ami gyakran száraz húst eredményez.
Vegye ki a sültet a sütőből, és hagyja pihenni 10-15 percig, mielőtt felszeletelné. A pihentetés a hússütés elengedhetetlen lépése, mivel lehetővé teszi, hogy az összes lé leülepedjen, így a hús nedvesen és ízesen marad.
Végül szeletelje fel a szűzpecsenyét, és tálalja melegen, hogy tökéletes házias fine-dine élményt nyújtson!