HIRDETŐ
Forrás: FB: Varenie je radosť.
Tökéletes tejszínhabos torta
Ez a tökéletes tejszínhabos torta gazdag ízű és könnyű állagú. A tejszínhab lágyságot és habosságot kölcsönöz neki. A torta remekül illik egy vasárnap délutánra egy nagy csésze kávé mellé.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 250 ml Tejszínhab
- 260 g liszt
- 150 g Cukorliszt
- 1⁄2 csomag sütőpor
- 2 Csomagok Vaníliás cukor
- 5 db Tojás
- citromhéj
- só
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Válasszuk szét a tojásokat sárgájára és fehérjére.
2. Lépés
A tojássárgákat a cukorral habosra verjük. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tejszínhabot.
3. Lépés
Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
4. Lépés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a tésztához.
5. Lépés
Kenjünk ki egy kuglófformát vajjal, és porítsuk be durva liszttel.
6. Lépés
Öntse a tésztát a formába, és tegye a sütőbe körülbelül 50-60 percre.
7. Lépés
Hűtsük ki a megsült tortát, és szórjuk meg porcukorral.