HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť.

Tökéletes tejszínhabos torta

Ez a tökéletes tejszínhabos torta gazdag ízű és könnyű állagú. A tejszínhab lágyságot és habosságot kölcsönöz neki. A torta remekül illik egy vasárnap délutánra egy nagy csésze kávé mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 250 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • 260 g liszt Hozzáadott
  • 150 g Cukorliszt Hozzáadott
  • 12 csomag sütőpor Hozzáadott
  • 2 Csomagok Vaníliás cukor Hozzáadott
  • 5 db Tojás Hozzáadott
  • citromhéj Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Válasszuk szét a tojásokat sárgájára és fehérjére.

2. Lépés

A tojássárgákat a cukorral habosra verjük. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tejszínhabot.

3. Lépés

Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.

4. Lépés

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a tésztához.

5. Lépés

Kenjünk ki egy kuglófformát vajjal, és porítsuk be durva liszttel.

6. Lépés

Öntse a tésztát a formába, és tegye a sütőbe körülbelül 50-60 percre.

7. Lépés

Hűtsük ki a megsült tortát, és szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új