HIRDETŐ

Forrás: Lesyy from Getty Images

Tökleves curryvel

Tökleves curryvel és kókusztejjel, amely alkalmas az ünnepi asztalra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 db Hokkaido tök Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 3 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 kanalak curry fűszerek Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 400 ml Kókusztej Hozzáadott
  • 1 liter Zöldségleves Hozzáadott
  • Díszítéshez: Hozzáadott
  • Tökmag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a tököt, és kanalazzuk ki a magokat. A magokat későbbre is félreteheti, és ízletes levesbetétként megsütheti. Ezután vágja a tökféléket kisebb darabokra, és rendezze el őket egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd locsolja meg olívaolajjal. Süssük a sütőtököt körülbelül 30 percig, vagy amíg megpuhul.

2. Lépés

Közben egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma aranyszínűre sült, adjuk hozzá a curryport és a zúzott fokhagymát, és pirítsuk még néhány percig. Vigyázzunk, nehogy megégjen a fokhagyma - jobb, ha kisebb lángon sütjük. Ezután adjuk hozzá a pirított sütőtököt, a kókusztejet és a húslevest. Hagyja, hogy minden közepes lángon körülbelül 10 percig pezsegjen.

3. Lépés

Ezután turmixolja simára a levest. Végül sóval és borssal ízesítjük a levest.

4. Lépés

A sütőtöklevest melegen, pirított tökmaggal megszórva tálaljuk. Ez a leves nagyszerű étel a hűvös őszi napokra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új