Forrás: Lesyy from Getty Images
Tökleves curryvel
Tökleves curryvel és kókusztejjel, amely alkalmas az ünnepi asztalra.
Hozzávalók
- 1 db Hokkaido tök
- 2 Kanálok Olívaolaj
- 1 db The Onion
- 3 Szegfűszeg Fokhagyma
- 2 kanalak curry fűszerek
- só és bors ízlés szerint
- 400 ml Kókusztej
- 1 liter Zöldségleves
- Díszítéshez:
- Tökmag
Eljárás
Először is melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a tököt, és kanalazzuk ki a magokat. A magokat későbbre is félreteheti, és ízletes levesbetétként megsütheti. Ezután vágja a tökféléket kisebb darabokra, és rendezze el őket egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd locsolja meg olívaolajjal. Süssük a sütőtököt körülbelül 30 percig, vagy amíg megpuhul.
Közben egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma aranyszínűre sült, adjuk hozzá a curryport és a zúzott fokhagymát, és pirítsuk még néhány percig. Vigyázzunk, nehogy megégjen a fokhagyma - jobb, ha kisebb lángon sütjük. Ezután adjuk hozzá a pirított sütőtököt, a kókusztejet és a húslevest. Hagyja, hogy minden közepes lángon körülbelül 10 percig pezsegjen.
Ezután turmixolja simára a levest. Végül sóval és borssal ízesítjük a levest.
A sütőtöklevest melegen, pirított tökmaggal megszórva tálaljuk. Ez a leves nagyszerű étel a hűvös őszi napokra.