Forrás: tvirbickis from Getty Images
Tökös szendvics
Ez az egészséges sütőtökös szendvics remek reggeli pirítósnak vagy csak teának.
Hozzávalók
- 1 kg sütőtök
- 500 g Félig durva liszt
- 1 Kanálok sütőpor
- 200 g Cukor
- 1 darab vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 3 darab Tojás
- 100 ml Növényi olaj
- 150 ml Tej
- 1 Kanál Fahéj
- vaj
- durva liszt a forma megtöltéséhez
Eljárás
Mossuk meg a tököt, vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat, és vágjuk kisebb darabokra. Válasszon kisebb tököket, ezek édesebbek és kevésbé rostosak.
Tegyük a sütőtököt egy tepsibe, fedjük le fóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig, vagy amíg megpuhul. A sütésből származó gőz extra puhává teszi.
Közben egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a fahéjat.
Hagyja kihűlni a sütőtököt, majd hámozza meg és pürésítse.
Adjuk hozzá a tojást, az olajat és a tejet a sütőtökpüréhez, és keverjük jól össze. Ezt a keveréket adjuk a száraz hozzávalókhoz, és ismét jól keverjük össze.
Kenje ki a formát vajjal, szórja meg durva liszttel, és öntse bele a tésztát.
Süssük előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 45 percig. A szendvics akkor van kész, ha egy nyársat beleszúrunk, és száraz marad. Sütés közben ne nyissuk ki a sütőt, mert a szendvics szétrepedhet.
Hagyja kihűlni a szendvicset, majd fordítsa rácsra, és hagyja teljesen kihűlni. Ez a sütőtökös szendvics remekül illik reggeli pirítósnak vagy csak teának.