HIRDETŐ

Forrás: afro from Getty Images

Töltelék darált húsos kroketthez

Ez a darált húsos krokett töltelék receptje nagyon népszerű a családomban. Gyakran készítem karácsonyi vagy ünnepi vacsorákra, de hétvégi gyors ételként is. Egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes és laktató - biztosan tetszeni fog a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 500 g Darált hús Hozzáadott
  • 1 pcs nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 4 kanalak Zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 kanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 kanál Sók Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát - pirítsuk üvegesre. Ez egy kulcsfontosságú pillanat, mivel a hagyma és a fokhagyma adja a töltelék mély ízét.

2. Lépés

Adjuk hozzá a darált húst, és közepes lángon, gyakori kevergetés mellett süssük, amíg a hús megbarnul. Ne feledje, hogy a húsnak jól meg kell barnulnia, de nem szabad megégnie!

3. Lépés

Tegyünk át mindent egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a tojásokat, a zsemlemorzsát, a majoránnát, a sót és a borsot. Keverje össze az egészet alaposan. Ha a töltelék túl száraznak tűnik, adjunk hozzá még egy tojást. Ez segít a kroketteknek megtartani a formájukat.

4. Lépés

A kész tölteléket legalább 30 percig hagyja a hűtőben, hogy a hozzávalók jól összeérjenek. Ez idő alatt elkészítheti a tésztát a krokettekhez.

5. Lépés

Ezután elkezdheti a töltelékkel megtöltött kroketteket. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új