Forrás: afro from Getty Images
Töltelék darált húsos kroketthez
Ez a darált húsos krokett töltelék receptje nagyon népszerű a családomban. Gyakran készítem karácsonyi vagy ünnepi vacsorákra, de hétvégi gyors ételként is. Egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes és laktató - biztosan tetszeni fog a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.
Hozzávalók
- 500 g Darált hús
- 1 pcs nagy hagyma
- 2 fogak Fokhagyma
- 2 Tojás
- 4 kanalak Zsemlemorzsa
- 1 kanál Majoránna
- 1 kanál Sók
- 1 teáskanál bors
Eljárás
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát - pirítsuk üvegesre. Ez egy kulcsfontosságú pillanat, mivel a hagyma és a fokhagyma adja a töltelék mély ízét.
Adjuk hozzá a darált húst, és közepes lángon, gyakori kevergetés mellett süssük, amíg a hús megbarnul. Ne feledje, hogy a húsnak jól meg kell barnulnia, de nem szabad megégnie!
Tegyünk át mindent egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a tojásokat, a zsemlemorzsát, a majoránnát, a sót és a borsot. Keverje össze az egészet alaposan. Ha a töltelék túl száraznak tűnik, adjunk hozzá még egy tojást. Ez segít a kroketteknek megtartani a formájukat.
A kész tölteléket legalább 30 percig hagyja a hűtőben, hogy a hozzávalók jól összeérjenek. Ez idő alatt elkészítheti a tésztát a krokettekhez.
Ezután elkezdheti a töltelékkel megtöltött kroketteket. Jó étvágyat!