HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť.

Töltött káposztalevél

Finom töltött káposztalevelek receptje savanyú káposztával. A leveleket darált hússal töltjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 12 veľkých Káposztalevelek Hozzáadott
  • 1 kg Darált sertéshús Hozzáadott
  • 112 kg Savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csésze Rizs Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 3 EK Paprika Hozzáadott
  • 500 ml Húsleves Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott hagymát, adja hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsa aranybarnára. Vegye le a tűzhelyről, és hagyja kihűlni.

2. Lépés

Tegye a darált húst, a langyos fokhagymás hagymát, a főtt rizst és a tojást egy tálba. Ízlés szerint sóval, borssal és paprikával fűszerezzük az egészet. A húst alaposan keverjük össze.

3. Lépés

A káposztaleveleket áztassuk be forró vízbe egy időre, hogy megpuhuljanak. Tegyük rájuk a húst, és tekerjük fel a káposztaleveleket.

4. Lépés

Helyezze a káposztaleveleket egy felhevített serpenyő aljára, amelyben egy kevés zsírt megolvasztott. Adjuk hozzá az apróra vágott savanyú káposztát, és öntsük rá a húslevest.

5. Lépés

Fedjük le, és közepes lángon pároljuk körülbelül 2 órán át. Melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új