Forrás: FB: Varenie je radosť.
Töltött káposztalevél
Finom töltött káposztalevelek receptje savanyú káposztával. A leveleket darált hússal töltjük.
Hozzávalók
- 12 veľkých Káposztalevelek
- 1 kg Darált sertéshús
- 11⁄2 kg Savanyú káposzta
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 csésze Rizs
- 1 db tojás
- 3 EK Paprika
- 500 ml Húsleves
- Só és őrölt fekete bors ízlés szerint
Eljárás
Egy serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott hagymát, adja hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsa aranybarnára. Vegye le a tűzhelyről, és hagyja kihűlni.
Tegye a darált húst, a langyos fokhagymás hagymát, a főtt rizst és a tojást egy tálba. Ízlés szerint sóval, borssal és paprikával fűszerezzük az egészet. A húst alaposan keverjük össze.
A káposztaleveleket áztassuk be forró vízbe egy időre, hogy megpuhuljanak. Tegyük rájuk a húst, és tekerjük fel a káposztaleveleket.
Helyezze a káposztaleveleket egy felhevített serpenyő aljára, amelyben egy kevés zsírt megolvasztott. Adjuk hozzá az apróra vágott savanyú káposztát, és öntsük rá a húslevest.
Fedjük le, és közepes lángon pároljuk körülbelül 2 órán át. Melegen tálaljuk.