HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ivabalk

Töltött libanyak

A töltött libanyak egy kiváló magyar étel, amit számos alkalommal elkészítettem már a családomban. Mindig beszerezni a friss libanyakat, a legjobb libacombolajat, hogy minden alapanyag tőlünk származzon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Minden libanyak Hozzáadott
  • 50 dkg vadhúsból készült kolbász Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál egész kömény Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 10 dkg Sárgabarack Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Először is bajlódjunk egy kicsit a libanyak előkészítésével. Nem mindegy, hogyan vágjuk le a fejét és hogyan távolítjuk el belőle a gerincét. Türelmesen, precízen vágjuk le a fejét és a farát, majd szépen óvatosan távolítsuk el a gerincet, hogy a nyak egésze megmaradjon.

2. Lépés

Készítsük el a tölteléket. A vadhúsból készült kolbászt daráljuk le - az ilyen jellegű darálthús azért jó választás, mert sokkal ízletesebb lesz tőle az étel. Keverjük össze a darált húst az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a tojásokkal, a sárgabarackkal és a csipetnyi sóval és borssal.

3. Lépés

Töltsük meg a libanyakat a húsmasszával. Fontos, hogy ne legyen túl tömött, mert a töltelék duzzad a sütés során.

4. Lépés

A libanyakat hústűvel vagy konyhai cérnával varrjuk be, hogy a töltelék ne eshessen ki.

5. Lépés

A töltött libanyakat tepsibe tesszük, és alá öntünk egy kevés vízet. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 2 és fél órán keresztül.

6. Lépés

Közben többször megöntözzük a sütőben levő levével, hogy ne száradjon ki.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek