HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ivabalk

Töltött libanyak

A töltött libanyak egy kiváló magyar étel, amit számos alkalommal elkészítettem már a családomban. Mindig beszerezni a friss libanyakat, a legjobb libacombolajat, hogy minden alapanyag tőlünk származzon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Minden libanyak Hozzáadott
  • 50 dkg vadhúsból készült kolbász Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál egész kömény Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 10 dkg Sárgabarack Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Először is bajlódjunk egy kicsit a libanyak előkészítésével. Nem mindegy, hogyan vágjuk le a fejét és hogyan távolítjuk el belőle a gerincét. Türelmesen, precízen vágjuk le a fejét és a farát, majd szépen óvatosan távolítsuk el a gerincet, hogy a nyak egésze megmaradjon.

2. Lépés

Készítsük el a tölteléket. A vadhúsból készült kolbászt daráljuk le - az ilyen jellegű darálthús azért jó választás, mert sokkal ízletesebb lesz tőle az étel. Keverjük össze a darált húst az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a tojásokkal, a sárgabarackkal és a csipetnyi sóval és borssal.

3. Lépés

Töltsük meg a libanyakat a húsmasszával. Fontos, hogy ne legyen túl tömött, mert a töltelék duzzad a sütés során.

4. Lépés

A libanyakat hústűvel vagy konyhai cérnával varrjuk be, hogy a töltelék ne eshessen ki.

5. Lépés

A töltött libanyakat tepsibe tesszük, és alá öntünk egy kevés vízet. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 2 és fél órán keresztül.

6. Lépés

Közben többször megöntözzük a sütőben levő levével, hogy ne száradjon ki.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új