Forrás: Oleksandr Prokopenko from Getty Images
Töltött sült paprika
Ízletes töltött sült paprika receptje
Hozzávalók
- 4 darab nagy paprika
- 500 g Darált hús
- 1 darab The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 bögre Rizs
- csipetnyi só
- Egy csipetnyi őrölt fekete bors
- 1 plechovka Paradicsompüré
- 2 bögrék Vizek
- olaj a sütéshez
Eljárás
Először is tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk finomra. Ugyanígy járjunk el a fokhagymával is.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, és pirítsuk meg benne a hagymát, amíg aranybarnára pirul. Adjuk hozzá a fokhagymát - egy tanács: vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a fokhagymát, mert keserű ízt kaphat.
Adja hozzá a darált húst, és hagyja barnára sülni. Időnként keverje meg.
Amíg a hús sül, addig a rizst is megfőzhetjük - külön-külön.
A húst sóval és borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a főtt rizst, és mindent alaposan összekeverünk.
Tisztítsa meg a paprikákat, és lazán töltse meg őket a húskeverékkel.
Tegyen 1 doboz paradicsompürét, 2 csésze vizet és némi fűszert a tepsi aljára.
Tegyük a paprikákat egy tepsibe, majd a tepsit tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül 30-40 percig, vagy amíg a paprikák megpuhulnak.