HIRDETŐ
Forrás: Timolina from Canva
Tonhalas tészta saláta
Frissítő és finom saláta, ami tökéletes a nyári napokhoz, baráti grillezéshez vagy egészséges ételnek a munkahelyre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Saláta
- 200 g tészta
- 1 konzerva Sós lében eltett tonhal
- 150 g cseresznyeparadicsom
- 1 db uborka
- 100 g vöröshagyma
- 50 g fekete olajbogyó
öltözködés
- 3 kanalak olívaolaj
- 1 Kanál balsamico ecet
- 1 db citrom
- 1 szegfűszeg fokhagyma
- 1 Csipet Só
- 1 Csipet őrölt fekete bors
- rukkola
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Majd öblítsük le hideg vízzel, és tegyük félre, hogy lehűljenek.
2. Lépés
Közben készítsünk el egy öntetet a tálban. Egy tálba tegyünk olívaolajat, balzsamecetet, citromlevet és áttört fokhalmot. Mindent alaposan keverjünk össze, majd ízesítsük sóval és fekete borssal.
3. Lépés
A nagy tálba tesszük a kihűlt tésztát, a tonhalat (levél nélkül), a felszeletelt cseresznyeparadicsomot, a uborkát, a rukkola, a hagymát és az olívabogyót.
4. Lépés
Az összes hozzávalót összekeverjük, végül hozzáadjuk az elkészített öntetet. Újra alaposan összekeverjük mindent.