HIRDETŐ

Forrás: Timolina from Canva

Tonhalas tészta saláta

Frissítő és finom saláta, ami tökéletes a nyári napokhoz, baráti grillezéshez vagy egészséges ételnek a munkahelyre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Saláta

  • 200 g tészta Hozzáadott
  • 1 konzerva Sós lében eltett tonhal Hozzáadott
  • 150 g cseresznyeparadicsom Hozzáadott
  • 1 db uborka Hozzáadott
  • 100 g vöröshagyma Hozzáadott
  • 50 g fekete olajbogyó Hozzáadott

öltözködés

  • 3 kanalak olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Kanál balsamico ecet Hozzáadott
  • 1 db citrom Hozzáadott
  • 1 szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Csipet Hozzáadott
  • 1 Csipet őrölt fekete bors Hozzáadott
  • rukkola Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Majd öblítsük le hideg vízzel, és tegyük félre, hogy lehűljenek.

2. Lépés

Közben készítsünk el egy öntetet a tálban. Egy tálba tegyünk olívaolajat, balzsamecetet, citromlevet és áttört fokhalmot. Mindent alaposan keverjünk össze, majd ízesítsük sóval és fekete borssal.

3. Lépés

A nagy tálba tesszük a kihűlt tésztát, a tonhalat (levél nélkül), a felszeletelt cseresznyeparadicsomot, a uborkát, a rukkola, a hagymát és az olívabogyót.

4. Lépés

Az összes hozzávalót összekeverjük, végül hozzáadjuk az elkészített öntetet. Újra alaposan összekeverjük mindent.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új