HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Tonhalas tészta
Egy gyors és egyszerű tésztaétel. A recept variálható a tejföl mennyiségében, attól függően, hogy krémesebb, vagy szárazabb állagot szeretnénk elérni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 200 g tészta
- 1 konzerv tonhal
- 1 vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál parmezán
- zöldfűszere
- só és bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd szűrjük le.
2. Lépés
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, és pároljuk üvegesre rajta a vöröshagymát és fokhagymát.
3. Lépés
Adjuk hozzá a konzerv tonhalat, és pirítsd 2-3 percig, majd keverjük bele a tejfölt.
4. Lépés
Tegyük a főtt tésztát is a serpenyőbe, és keverjük össze.
5. Lépés
Reszelt parmezánnal és zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.