Forrás: pixelshot from Canva
Tortilla palacsinta
Egy egyszerű, gyors recept, amelynek segítségével könnyedén készíthetsz finom tortilla palacsintát.
Hozzávalók
- 3 szemüveg búzaliszt
- 1 üveg Melegvíz
- 1⁄4 szemüveg Növényi olaj
- 1 teáskanál Sók
Eljárás
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sót.
Ezután adjuk hozzá a növényi olajat, és keverjük össze.
Most lassan, erőteljesen kevergetve adjuk hozzá a meleg vizet. Tapasztalatom szerint azt javaslom, hogy a vizet inkább fokozatosan adjuk hozzá, mint egyszerre, hogy a tészta ne legyen túl folyós.
Amikor a hozzávalók kezdenek összeállni, tegyük át a tésztát egy tésztalapra, és gyúrjuk körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Ha a tészta ragadós, adjunk hozzá még lisztet.
Fedjük le a tésztát egy ruhával, és hagyjuk pihenni 15 percig.
Osszuk a tésztát 8 egyenlő részre. Mindegyik részt vékony, kb. 20 cm átmérőjű körré sodorjuk ki. Tapasztalatból tudom, hogy minél vékonyabb a sütemény, annál jobb az íze.
Egy száraz serpenyőben közepes lángon, közepes hőfokon, süssük minden palacsintát kb. 1-2 percig mindkét oldalán, amíg barnára sül. Vigyázzunk, hogy a palacsintákat ne szárítsuk túl a serpenyőben, mert megkeményedhetnek.
A kész tortillapalacsintákat melegen tálaljuk.