Forrás: Pixabay: Pexels
Toszkán csirkeragu
Számomra a toszkán csirkeragu nagyon különleges, mivel sokszor elkészítettem már otthon, és mindig pozitív visszajelzéseket kaptam rá. A fűszerek és a hozzávalók összessége egy nagyon karakteres, édes-savanykás ízvilágot hoz létre.
Hozzávalók
- 500 g csirkecomb
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 ml fehérbor
- 400 g konzerv paradicsom
- 150 g zöldborsó
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só, bors bazsalikom rozmaring ízlés szerint
Eljárás
Először is, a csirkecombot tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Az én személyes tapasztalatom, hogy ha nagyobb darabokban hagyjuk a húst, akkor kevésbé lesz porhanyós.
Egy mélyebb serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró az olaj, mert könnyen megéghetnek ezek a hozzávalók.
Amint megdinszteltük a hagymát, adjuk hozzá a csirkedarabokat, és süssük őket addig, míg szép aranybarna nem lesz a hús. Ez adja meg a ragunak azt az igazi, telt ízt.
Ekkor jöhet a fehérbor, amivel felöntjük a húst. Pároljuk pár percig, míg az alkoholtartalmat el nem párologtatja. A fehérbor ad egy kellemes savanykás ízt és egyben segít megőrizni a hús szaftosságát.
Ezután adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, a borsót, valamint a fűszereket. Lefedve, alacsony lángon főzzük körülbelül 1 órát, vagy amíg a hús teljesen meg nem puhul.
Az én személyes tippem, hogy ha a végén néhány csepp citromlevet is adsz hozzá, akkor még fokozod az ízeket.