HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Toszkán csirkeragu

Számomra a toszkán csirkeragu nagyon különleges, mivel sokszor elkészítettem már otthon, és mindig pozitív visszajelzéseket kaptam rá. A fűszerek és a hozzávalók összessége egy nagyon karakteres, édes-savanykás ízvilágot hoz létre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkecomb Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 150 ml fehérbor Hozzáadott
  • 400 g konzerv paradicsom Hozzáadott
  • 150 g zöldborsó Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • Só, bors bazsalikom rozmaring ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is, a csirkecombot tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Az én személyes tapasztalatom, hogy ha nagyobb darabokban hagyjuk a húst, akkor kevésbé lesz porhanyós.

2. Lépés

Egy mélyebb serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró az olaj, mert könnyen megéghetnek ezek a hozzávalók.

3. Lépés

Amint megdinszteltük a hagymát, adjuk hozzá a csirkedarabokat, és süssük őket addig, míg szép aranybarna nem lesz a hús. Ez adja meg a ragunak azt az igazi, telt ízt.

4. Lépés

Ekkor jöhet a fehérbor, amivel felöntjük a húst. Pároljuk pár percig, míg az alkoholtartalmat el nem párologtatja. A fehérbor ad egy kellemes savanykás ízt és egyben segít megőrizni a hús szaftosságát.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, a borsót, valamint a fűszereket. Lefedve, alacsony lángon főzzük körülbelül 1 órát, vagy amíg a hús teljesen meg nem puhul.

6. Lépés

Az én személyes tippem, hogy ha a végén néhány csepp citromlevet is adsz hozzá, akkor még fokozod az ízeket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új