HIRDETŐ

Tradicionális borsóleves

A borsóleves egy hagyományos magyar étel, mely az egész család számára ízletes és tápló lehet. Az elkészítése viszonylag egyszerű, csak időigényes. A levesnek sűrű állaga van, és általában kolbászzal és füstölt hússal készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g sárgaborsó Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks répa Hozzáadott
  • 1 kisebb zellergumó Hozzáadott
  • 200 g füstölt hús (pl. szalonna vagy füstölt tar) Hozzáadott
  • kolbász Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors, babérlevél ízlés szerint Hozzáadott
  • petemzöld a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az előző éjszaka beáztatjuk a borsót hideg vízbe.

2. Lépés

Leszűrjük és hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott zöldségeket, a füstölt húst és a babérlevelet. Sózzuksozzuk, majd alacsony lángon, fedő alatt főzzük kb. 1 órán át, amíg a borsó a zöldségek teljesen megpuhulnak.

3. Lépés

Közben a kolbászt kis kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk az olajon.

4. Lépés

Ha a leves megfőtt, babérlevelet eltávolítjuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk, hogy sűrű állagot kapjunk.

5. Lépés

Hozzáadjuk a pirított kolbászkockákat, keverjük össze, majd még 5-10 percig főzzük.

6. Lépés

Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új