HIRDETŐ

Tradicionális kapros túrós lepény

A kapros túrós sütemény egy könnyű és ízletes lepény, amely tökéletes vendégváró falatkának vagy vacsorának. A friss kapor remekül kiegészíti a krémes túrót és a ropogós tésztát. A recept könnyen módosítható a saját ízlés szerinti hozzávalókkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta:

  • 2 Csésze liszt Hozzáadott
  • 1 teskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze hideg vaj Hozzáadott
  • 12 Csésze tejföl Hozzáadott

Töltelék:

  • 2 Csésze túró Hozzáadott
  • 4 tojás felverve Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 14 Csésze friss apróra vágott kapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

44 perc.
1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

2. Lépés

A tészta elkészítéséhez a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral egy tálban. A hideg vajat apróra vágjuk, és hozzáadjuk a liszthez. A keveréket összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, és összegyújuk, amíg rugalmas tészta nem lesz belőle.

3. Lépés

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy 25 cm átmérőjű tepsibe helyezzük, amelyet előzőleg kikenünk vajjal.

4. Lépés

A túrót egy tálban áttörjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, a tejet, a kaprot, a sót és a borsot. Az egészet alaposan összekeverjük, majd a tepsibe öntjük.

5. Lépés

A kapros túrós lepényt 30-35 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a töltelék meg nem szilárdul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek