HIRDETŐ

Tradicionális kapros túrós lepény

A kapros túrós sütemény egy könnyű és ízletes lepény, amely tökéletes vendégváró falatkának vagy vacsorának. A friss kapor remekül kiegészíti a krémes túrót és a ropogós tésztát. A recept könnyen módosítható a saját ízlés szerinti hozzávalókkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta:

  • 2 Csésze liszt Hozzáadott
  • 1 teskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze hideg vaj Hozzáadott
  • 12 Csésze tejföl Hozzáadott

Töltelék:

  • 2 Csésze túró Hozzáadott
  • 4 tojás felverve Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 14 Csésze friss apróra vágott kapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

44 perc.
1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

2. Lépés

A tészta elkészítéséhez a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral egy tálban. A hideg vajat apróra vágjuk, és hozzáadjuk a liszthez. A keveréket összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, és összegyújuk, amíg rugalmas tészta nem lesz belőle.

3. Lépés

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy 25 cm átmérőjű tepsibe helyezzük, amelyet előzőleg kikenünk vajjal.

4. Lépés

A túrót egy tálban áttörjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, a tejet, a kaprot, a sót és a borsot. Az egészet alaposan összekeverjük, majd a tepsibe öntjük.

5. Lépés

A kapros túrós lepényt 30-35 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a töltelék meg nem szilárdul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új