HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Tradícionális magyar Sörtészta

A sörtészta egy egyszerű és ízletes magyar étel. A tészta puha és könnyű, a sörös szósz pedig gazdag és ízletes. Ez a recept mindenkinek ajánlott, aki szereti a hagyományos magyar ételeket és különleges ízeket szeretne kipróbálni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice hús, hal vagy zöldség Hozzáadott
  • 4 dl sör Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 2 Csésze liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál fűszerkömény Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is készítsük elő a hozzávalókat. Mossuk meg és szárítsuk meg alaposan a húst, halat vagy zöldséget.

2. Lépés

Tegyük a sörrel egy mélyebb tálba, majd adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük jól össze.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sót fűszerköményt.

4. Lépés

Melegítsünk fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon.

5. Lépés

Merítsük a húst, halat vagy zöldséget először a lisztkeverékbe, majd mártsuk bele a sörtésztába. Jól forgassuk át, hogy minden oldala be legyen vonva a tésztával.

6. Lépés

Helyezzük óvatosan az ételt az előmelegített olajba, és süssük mindkét oldalát aranybarnára.

7. Lépés

Szedjük ki az ételt egy szűrőpapírra vagy konyhai papírtörlőre, hogy leszűrjük az esetleges felesleges olajat.

8. Lépés

Tálaljuk friss salátával és kedvelt körettel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új