Forrás: pixabay
Tradícionális magyar Sörtészta
A sörtészta egy egyszerű és ízletes magyar étel. A tészta puha és könnyű, a sörös szósz pedig gazdag és ízletes. Ez a recept mindenkinek ajánlott, aki szereti a hagyományos magyar ételeket és különleges ízeket szeretne kipróbálni.
Hozzávalók
- 4 Slice hús, hal vagy zöldség
- 4 dl sör
- 2 tojás
- 2 Csésze liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fűszerkömény
- olaj a sütéshez
Eljárás
Először is készítsük elő a hozzávalókat. Mossuk meg és szárítsuk meg alaposan a húst, halat vagy zöldséget.
Tegyük a sörrel egy mélyebb tálba, majd adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük jól össze.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sót fűszerköményt.
Melegítsünk fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon.
Merítsük a húst, halat vagy zöldséget először a lisztkeverékbe, majd mártsuk bele a sörtésztába. Jól forgassuk át, hogy minden oldala be legyen vonva a tésztával.
Helyezzük óvatosan az ételt az előmelegített olajba, és süssük mindkét oldalát aranybarnára.
Szedjük ki az ételt egy szűrőpapírra vagy konyhai papírtörlőre, hogy leszűrjük az esetleges felesleges olajat.
Tálaljuk friss salátával és kedvelt körettel.