HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: phuonghoangthuy

Tradícionális Pusztapörkölt

Számomra a pusztapörkölt a szombat esték igazi gyöngyszeme, amelyet kiváló minőségű hozzávalókból, sok szeretettel és türelemmel készítek. Kisgyermekkoromban Apám gyakran készített ilyet, így a recept a családban maradt tradíció.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g marhahús (felsál vagy lapocka) Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 kiskanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír (hallal ízesített zsír ajánlott) Hozzáadott
  • 2 dl vörösbor Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Először is a marhahúst kisebb kockákra vágom, érdemes arra figyelni, hogy ne legyenek túl nagyok a darabok, mert akkor nehezebb lesz átsütni.

2. Lépés

A zsírt egy nagy serpenyőben felhevítem, majd hozzáadom apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ezt addig pirítom, míg a hagyma aranybarnára sül.

3. Lépés

A húst is a serpenyőbe teszem, és addig sütöm, míg minden oldala megpirul. Az egyenletes pirításhoz rendszeresen forgatni kell a húsdarabokat.

4. Lépés

Ekkor jön a pirospaprika, amit gyorsan elkeverek a húsban, hogy ne égjen oda, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Sózom, borsozom és hozzáadom a felkockázott paprikát és paradicsomot is.

5. Lépés

Fedő alatt, alacsony hőfokon főzöm tovább az ételt körülbelül 2 órán át, időközben néhányszor megkeverve.

6. Lépés

Miután a hús megpuhult, beleöntöm a vörösbort, és fedő nélkül, nagyobb lángon sűrítem a mártást.

7. Lépés

Még egy gyors kóstolás, és ha szükséges, sózom-borsozom, majd tálalom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új