HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: phuonghoangthuy

Tradícionális Pusztapörkölt

Számomra a pusztapörkölt a szombat esték igazi gyöngyszeme, amelyet kiváló minőségű hozzávalókból, sok szeretettel és türelemmel készítek. Kisgyermekkoromban Apám gyakran készített ilyet, így a recept a családban maradt tradíció.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g marhahús (felsál vagy lapocka) Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 kiskanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír (hallal ízesített zsír ajánlott) Hozzáadott
  • 2 dl vörösbor Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Először is a marhahúst kisebb kockákra vágom, érdemes arra figyelni, hogy ne legyenek túl nagyok a darabok, mert akkor nehezebb lesz átsütni.

2. Lépés

A zsírt egy nagy serpenyőben felhevítem, majd hozzáadom apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ezt addig pirítom, míg a hagyma aranybarnára sül.

3. Lépés

A húst is a serpenyőbe teszem, és addig sütöm, míg minden oldala megpirul. Az egyenletes pirításhoz rendszeresen forgatni kell a húsdarabokat.

4. Lépés

Ekkor jön a pirospaprika, amit gyorsan elkeverek a húsban, hogy ne égjen oda, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Sózom, borsozom és hozzáadom a felkockázott paprikát és paradicsomot is.

5. Lépés

Fedő alatt, alacsony hőfokon főzöm tovább az ételt körülbelül 2 órán át, időközben néhányszor megkeverve.

6. Lépés

Miután a hús megpuhult, beleöntöm a vörösbort, és fedő nélkül, nagyobb lángon sűrítem a mártást.

7. Lépés

Még egy gyors kóstolás, és ha szükséges, sózom-borsozom, majd tálalom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek