Tradícionális Tejszínes borsófőzelék
A tejszínes borsófőzelék a tradicionális magyar konyha egyik legegyszerűbb, de ugyanakkor nagyon ízletes és laktató fogása, amely nem igényel sok összetevőt vagy időt az elkészítéséhez. A receptben a friss zöldborsó találkozik a krémes tejszínnel, ami ínycsiklandó elegyet alkot. Főételként vagy köretként is fogyasztható.
Hozzávalók
- 1 kg friss zöldborsó
- 1 Közepes fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1⁄2 l tejszín
- só (ízlés szerint)
- 1⁄2 evőkanál cukor
- friss petrezselyem a dekoráláshoz
Eljárás
Hámozza meg a hagymát és aprítsa finomra.
Forró olajon párolja meg a hagymát, majd szórjon rá lisztet és pirítsa meg.
Főzze a borsót sós, kevés cukros vízben.
Szűrje le a borsót, de a főzővizet ne öntse ki.
Borítson bele 2 dl főzővizet a hagymás, lisztes alapba.
Ezután öntse bele a borsót, sózza meg, majd adjon hozzá kevés cukrot.
Lassan öntsen hozzá a tejszínt és főzze közepes hőmérsékleten, amíg a főzelék besűrűsödik.
Tálalja petrezselyemmel megszórva.