HIRDETŐ

Tradícionális Tejszínes borsófőzelék

A tejszínes borsófőzelék a tradicionális magyar konyha egyik legegyszerűbb, de ugyanakkor nagyon ízletes és laktató fogása, amely nem igényel sok összetevőt vagy időt az elkészítéséhez. A receptben a friss zöldborsó találkozik a krémes tejszínnel, ami ínycsiklandó elegyet alkot. Főételként vagy köretként is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss zöldborsó Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 12 l tejszín Hozzáadott
  • só (ízlés szerint) Hozzáadott
  • 12 evőkanál cukor Hozzáadott
  • friss petrezselyem a dekoráláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Hámozza meg a hagymát és aprítsa finomra.

2. Lépés

Forró olajon párolja meg a hagymát, majd szórjon rá lisztet és pirítsa meg.

3. Lépés

Főzze a borsót sós, kevés cukros vízben.

4. Lépés

Szűrje le a borsót, de a főzővizet ne öntse ki.

5. Lépés

Borítson bele 2 dl főzővizet a hagymás, lisztes alapba.

6. Lépés

Ezután öntse bele a borsót, sózza meg, majd adjon hozzá kevés cukrot.

7. Lépés

Lassan öntsen hozzá a tejszínt és főzze közepes hőmérsékleten, amíg a főzelék besűrűsödik.

8. Lépés

Tálalja petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új