:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wjaI5ng0fy5_qwpYbEuE/ce425076cf4055947d7518b14d3b74.jpeg)
Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Túrógombóc egészségesen és diétásan
Egy egészséges és diétás verziója a népszerű magyar desszertnek, a túrógombócnak. Ízletes, tápláló és könnyen elkészíthető, ráadásul alacsony a szénhidráttartalma.
Hozzávalók
A gombóchoz
- 250 g sovány túró
- 2 ks tojás
- 50 g Kókuszliszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál édesítőszer
A tálaláshoz
- 150 g natur joghurt
- 1 evőkanál édesítőszer
- 2 evőkanál darált dió
Eljárás
Készítsd elő a túrógombóc alapját. Keverd össze a túrót, a tojásokat, a kókuszlisztet, a sót és az édesítőszert egy tálban.
Formázz kis gombócokat a masszából, és tedd őket félre.
Forralj fel vizet egy nagyobb fazékban, majd ha forr, óvatosan tedd bele a gombócokat. Főzd őket, amíg a felszínre nem jönnek, ez körülbelül 5-10 percet vesz igénybe.
Amíg a gombócok főnek, készítsd elő a tálaláshoz szükséges joghurtot. Keverd össze a joghurtot és az édesítőszert egy tálban.
Amint a gombócok elkészültek, szedd ki őket a vízből, és hagyd őket kicsit kihűlni. Ezután tedd őket tányérra, kanalazz rájuk a joghurtból, és szórd meg őket a darált dióval.
Tálald az egészséges túrógombócot friss gyümölccsel vagy a kedvenc lekvároddal. Jó étvágyat!