HIRDETŐ

Forrás: canva

Túrós csusza

A túrós csusza igazi magyar konyha klasszikus. Finom, sós túróval, pirított szalonnakockákkal és tejföllel elkészítve. Egy tökéletes és laktató étel, amit a család minden tagja imádni fog.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g durum tarhonya Hozzáadott
  • 300 g zsíros túró Hozzáadott
  • 6 Slice füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • Szükség esetén egy kis olaj a pirításhoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Tegyünk fel vizet a tarhonya főzéséhez. Az ízlés szerint sózott vízben főzzünk tarhonyát, amíg meg nem puhul. A túrót kockázzuk fel.

2. Lépés

Egy serpenyőben pirítsuk ki a szalonnakockákat. Ha nem sütne ki elég zsiradék, akkor tegyünk hozzá egy kevéske olajat.

3. Lépés

Ha a tarhonya megfőtt, szűrjük le, majd keverjük hozzá a túrot és a pirított szalonnát a zsiradékával együtt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. Lépés

Töltsük tányérokba a túrós csuszát, és tálaljuk tejföllel a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új